SULAMA SORUNU MASAYA YATIRILDI

Kurak bir sezonun yaşandığı Denizli’de geçtiğimiz cumartesi günü yağan yağmur, yetersiz kaldı. Devlet Su İşleri Denizli İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda; özellikle tav sulamasıyla ilgili suyun acilen çiftçiye ulaştırılması görüşüldü.

Son günlerde mevsim normalleri üzerinde yaşanan hava sıcaklıkları, çiftçilerde kuraklık korkusunu beraberinde getirdi. Kurak bir sezon yaşayan Denizli’de, göreve yeni başlayan Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü, Denizli’deki ziraat odası başkanları ve kentteki 2 sulama birliği başkanıyla toplantı yapıldı. DSİ İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda; çiftçilerin talepleri, yaşadıkları sıkıntılar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

“KURAK BİR PERİYOT DEVAM EDİYOR”

Toplantıya ilişkin değerlendirme yapan Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici; “Yeni sulama sezonunda çiftçilerimizin taleplerini, yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini dile getirdik. Kurak bir periyot devam ediyor. Özellikle tav sulamasıyla ilgili suyun acilen çiftçiye ulaştırılmasını görüştük. Şu an kanallarda su yok. Çiftçimiz adına bu talepleri dile getirdik” dedi.

“SON YAĞMUR DOYURUCU DEĞİL”

Yaşanan kuraklığa yönelik çözüm önerisine dair de konuşan Başkan Gemici; “Çözüm önerisi ise valilikte alınan karar doğrultusunda kısıtlı bir sulama yaptıracaklar. Mahsule 2 su verilme konusu var ama şu anda tav sulaması yapmadan pamuk ve mısır ekilişleri yapılabilinecek durumda değil. Son yağan yağmur, mevcuttaki ovalarda doyurucu yağış değil. Sıkıntı var” diye konuştu.