VALİ COŞKUN MAKAMINI ZEYNEP’E BIRAKTI

Denizli Valisi Ömer Faruk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamı temsili olarak 7. sınıf öğrencisi Zeynep Ekin Kalkan’a bıraktı.

 

Denizli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları devam ediyor. Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan’da protokol, makam koltuğunu çocuklara devrediyor. Bu kapsamda Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Valilik Makamı’nı Dr. Necdet Durmuş Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Zeynep Ekin Kalkan’a temsili olarak devretti. 

“ÇOK ŞANSLIYIZ”

Geçici olarak makamı devralan Zeynep Ekin Kalkan; “23 Nisan, 100 yıllık Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde genç-yaşlı, kadın-erkek kurtuluş mücadelesine ses verilen gündür. Bu özel gün, Büyük Önderimiz Atatürk tarafından önce biz evlatlarına, sonra bütün dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Çok şanslıyız, dünya üzerinde bu gururu yaşayan sadece bizleriz” mesajı verdi. 

 

VALİ COŞKUN MAKAMINI ZEYNEP’E BIRAKTI

 

“BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Sorumluluklarının farkında olduğunu ifade genç öğrenci; “Mustafa Kemal Atatürk'ün biz evlatlarına olan güven ve milletimizin egemenliğine olan inancı bizlere cesaret ve iham vermeye devam etmektedir. İlelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti'nin çocukları bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı. 

Vali Coşkun öğrenciyi kutladı, “Önümüzdeki süreçlerde bu görevleri sizler devralacaksınız. Sizlerin omuzlarında ülkemiz daha da yükselecektir” diye konuştu.