KOLTUKLARI ÇOCUKLARA BIRAKTILAR

Eğitim-İş Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Zeki Erol ile Eğitim-İş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık görevlerini geçici olarak çocuklara bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kentte yapılan etkinliklerin yanında sendikalar de 23 Nisan coşkusu yaşandı. Eğitim-iş Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Zeki Erol, başkanlık görevini Denizli Ticaret Odası Ahi Sinan İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Çağatay Gündüz’e devretti. Eğitim-İş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ise Okul Yaptırma Ve Yaşatma Derneği İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Özgü Derin Çetin’e bıraktı. Etkinlikte Özgü Derin Çetin, ‘Sorsalar Nedir 23 Nisan’ ve ‘23 Nisan’ adlı şiirlerini okudu.

DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN TEK BAYRAM

 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu belirten Denizli Ticaret Odası Ahi Sinan İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Çağatay Gündüz, “Bugün ulusal egemenliğimizin,  demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 104. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Türk Ulusu, Birinci Dünya Savaşının ardından yurdumuzun parçalanmak istenmesi üzerine, Atatürk önderliğinde tarihinin en büyük savaşlarından birini vermiştir. Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen Atatürk'ün Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ateşi, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır. Bizler çok çalışarak Atatürk’e olan borcumuzu ödeyecek, ülkemize sahip çıkacağız” dedi.