MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA YAPILACAK

Adalet Bakanlığınca münhal olan Babadağ, Bekilli ve Çardak noterliklerine atama yapılacak. 2023 yılı gayrisafi gelirleri belirtilen noterlikler için başvurular alınmaya başladı.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün münhal olan noterliklere atama yapılacağına ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Münhal olan noterliklerin 2023 yılı gayrisafi gelirlerinin ye aldığı ilanda bazı noterlikler için birinci/ikinci ilan yayımlanırken, üçüncü ilanı yayımlanan bazı noterlikler için iki defa yapılan ilana rağmen atama yapılamadığı belirtilerek, üst sınıf veya aynı sınıf noterlerden, bu sınıflardan isteklinin bulunmaması halinde ise bir alt sınıf noterler arasından atama yapılabileceği kaydedildi.

BABADAĞ, BEKİLLİ VE ÇARDAK NOTERLİĞİ MÜNHAL

Münhal üçüncü sınıf noterlikler arasında yer alan Babadağ, Bekilli ve Çardak ilçeleri için de birinci ilan yayımlandı. 2023 yılı gayrisafi geliri 217 bin 139 lira olan Babadağ Noterliği ile 2023 yılı gayrisafi geliri 498 bin 60 lira olan Bekilli Noterliği ve 2023 yılı gayrisafi geliri 660 bin 458 lira olan Çardak Noterliğinin münhal olduğu belirtildi.

Noterlik Kanunu gereğince birinci sınıf, ikinci sınıf, üçüncü sınıf noterlerden ve noterlik belgesi sahiplerinden bu noterliklere atanmaya istekli olanların ilan tarihinden itibaren bir ay içinde Bakanlığa www.vatandas.uyap.gov.tr adresinde yer alan başvuru ekranından güvenli elektronik imza, e-devlet şifresi veya mobil imza ile başvurmaları gerekiyor.

ELEKTRONİK ORTAMDA BAŞVURU YAPILACAK

Atamalar, başvuru ve vazgeçme taleplerinin elektronik ortamdan alınarak sisteme işlenmesi sonucu elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden fiziken yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Elektronik ortamda başvuru için başvuru kılavuzlarına, www.higm.adalet.gov.tr adresinden ulaşılabilecekr. Başvurularda UYAP kayıtları esas alınacak. Başvuruda bulunanlardan istenilen belgeleri ilan tarihinden itibaren bir ay içinde tamamlamayan belge sahiplerinin istemi dikkate alınmayacak.