DSO MECLİSİ TOPLANDI

Denizli Sanayi Odası’nda Mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Bu toplantının farkı, mecliste divan düzenin değişmesi oldu. TBMM’deki gibi meclis başkanı ve yardımcıları divanda yer aldı, oda başkanı meclis üyelerinin saflarına katıldı.

Denizli Sanayi Odası meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının gündem maddelerini vize sorunları, Milli Eğitim’deki yeni müfredat içeriği, verimlilik çalıştayı, Çivril OSB ve diğer konular oluşturdu.

Bu meclis toplantısında oturma düzeninde ilk kez bir değişikliğe gidildi. Kuruluşundan bu yana meclis başkanı ile birlikte divanda yer alan oda başkanı, yeni oturma planında meclis üyeleri ile birlikte yer aldı. Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu’nun yönettiği oturumda divan da meclis başkanı ve yardımcılarından oluştu. DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, meclis üyeleri ile birlikte oturdu. Konuşma yapması gerektiğinde ya da sorulara yanıt vermek üzere kürsüye geldi.

DSO MECLİSİ TOPLANDI

YENİ MÜREDATTAN BEKLENTİLER

Kasapoğlu yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı’nın görüş ve incelemeye açtığı yeni müfredat taslağına ilişkin iş dünyasının da beklentileri olduğunu kaydetti. Bakanlığın yeni taslağı görüşe açmasının son derece olumlu bir adım olduğunu değerlendiren Kasapoğlu, “Görüş almak için kamuoyuna tanınan sürenin değerlendirmeye yetmeyecek kadar kısa olmasının çok ciddi sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim. Bu kısa zaman zarfında müfredatın mevcut eğitim sistemi içindeki eksikliklerle uyumlu bir şekilde tartışılamayacağı görüşündeyim. Toplumumuzdaki temel beklenti, eğitim içeriklerinin dünyanın değişen koşullarına uygun bir biçimde iyileştirilmesi, düzenlemelerin mevcut sorunların çözümüne odaklanması, eğitimde istikrarı sağlayarak kalıcı bir devlet politikası oluşturulması yönünde” ifadelerini kullandı.

DSO MECLİSİ TOPLANDI

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Meslek Liseleri ile ilgili konuyu çok önemsediklerini belirten Kasapoğlu, iş dünyası olarak her türlü iş birliğine açık oldukları mesajını verdi. Kasapoğlu, “Eğitim Müfredatı belirlenirken; iş dünyası olarak, ülkemizi geleceğe taşıyacak nesillerin yetiştirilmesinde etkin bir rol oynamaya hazırız. Ayrıca, meslek liselerinin güçlendirilmesi ve eğitim süreçlerinin iyileştirilmesi anlamında bu çalışmayı önemli buluyoruz. Eğitim sistemimizin ve müfredatımızın belirlenmesinde her türlü iş birliğine ve katkıya açık olduğumuzu da bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu.