KOMANDO YANGINA MÜDAHALE EDECEK

Jandarma orman yangınlarına karşı teyakkuzda. Yangın sezonunda ormanlık alanlarda devriyelerini artıran jandarma ve komando timleri yangın söndürme eğitimi de aldı.

Ülkedeki huzur ve güvenliğin sağlanması ve gerektiğinde yurt savunmasında aldığı ve alacağı görevlerde canını vermeye hazır olan fedakar jandarma personeli, emniyet ve asayiş ile kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak görevinin yanında orman yangınlarında da görev alıyor. İşlenmiş suçlarla ilgili olarak kanunlarda belirtilen işlemleri yapan ve bunlara ilişkin adli hizmetleri yerine getiren silahlı genel kolluk kuvveti olan jandarma, gerektiğinde yangın söndürmede de görev alıyor.

KOMANDO YANGINA MÜDAHALE EDECEK

YANGINA MÜDAHALE EĞİTİMİ

Bu kapsamda, Denizli İl Jandarma Komutanlığı, orman yangınlarına karşı çalışmalarını yoğunlaştırdı. Denizli Orman Bölge Müdürlüğünce Akköy Jandarma Komando Bölük Komutanlığı emrinde görev yapan jandarma personeline Orman Yangınlarına Müdahale Eğitimi verildi. Mavi pereliler, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinden yangına müdahale hakkında bilgi aldı, yangın söndürmek için kullanılan aletlerle arazide uygulama yaptı.

KOMANDO YANGINA MÜDAHALE EDECEK

ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE JANDARMADAN FARKINDALIK EĞİTİMİ

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Orman İşletme Müdürlüklerinde görev yapan idari ve teknik personel ile Orman Muhafaza Memurlarına da "Orman Yangınlarının Çıkış Sebepleri ile Faillerinin Bulunmasına Yönelik Çalışmalarında Kriminal Farkındalık Eğitimi" verildi.

KOMANDO YANGINA MÜDAHALE EDECEK

Denizli Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş'ın açılış konuşmasıyla başlayan eğitim bölge müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleşti. Eğitimde orman yangınlarının çıkış nedenleri, faillerin bulunması için olay yerindeki delillerin kullanımı vb. konuları işlendi.

KOMANDO YANGINA MÜDAHALE EDECEK