VERGİ ÖDEMELERİ YAPILAMADI

Kurumlar vergisi beyanname ve ödemelerinin son ödeme gününde, akşam saatlerinde yoğunluk sistemi yavaşlattı. Gece yarısına doğru ise sistem tamamen çöktü. Bakanlıktan ek süre açıklaması bekleniyor. 

Dün, Kurumlar Vergisi beyanname ve vergi ödemelerinde son gündü. Maliye bakanlığının online sisteminin gece saat 24.00’e kadar ödemeleri kabul etmesi gerekiyordu ancak bu gerçekleşmedi. 

Denizli’de bin 400 mali müşavir yaklaşık 5 bin kuruluşun işlemlerini yaparken akşam saatlerinde sistemde yaşanan yoğunluk nedeniyle büyük güçlük çekti. Gece yarısına yakın saatlerde ise sistem tamamen çöktü giriş ve işlemleri kabul etmedi. Hem gece geç saatlere kadar çalışan mali müşavirler hem de ödemelerini zamanında gerçekleştiremeyerek gecikmeye düşen kuruluşlar mağdur oldu. 

SÜREKLİ BENZER SORUNLAR YAŞANIYOR

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Osman Erdemir yaşanan sorunları doğruladı. Denizliyeniolay.com’un sorularını yanıtlayan Erdemir, “Maalesef maliyetinin sistemleri sağlıklı çalışmıyor. Meslektaşlarımız normal iş yoğunlunun yanında bir de sistem kaynaklı sıkıntılar yaşıyor. Yoğunlukların olduğu her dönemde bu sorunları yaşıyoruz. Bu nedenle beyanname ve ödeme dönemleri uzatılıyor. Özellikle motorlu taşıtlar vergisi dönemlerinde sistemsel sıkıntı çok sık yaşanıyor. Bakanlık bu konuda yatırımlar yaptığını, Haziran ayından itibaren bu sorunların bir daha yaşanmayacağını açıklamıştı. Kurumların beklentisi beyanname ve vergi ödemeleri için ek süre tanınması yönünde” ifadelerini kullandı.