CEM GARİPOĞLU'NUN SON DAKİKALARI ORTAYA ÇIKTI

17 yaşındaki Münevver Karabulut'u öldürdükten sonra Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Cem Garipoğlu'nun, hapishanede geçirdiği son günlerin ayrıntıları ortaya çıktı. İntihar ettiği odada bulunan esrarengiz poşet ve onunla ilgili yeni bilgiler dikkat çekiyor.

Cem Garipoğlu, 2014 yılında intihar ettiği iddiasıyla gündeme gelmişti. Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, 2011 yılında cezasına başlayan Garipoğlu, son zamanlarını burada geçirdi. İddialara göre, intiharından önceki son ay boyunca sıkça hapishanedeki vaizlerle görüşmüş. Psikologlar ve din görevlileriyle olan bu görüşmelerde herhangi olumsuz bir durum rapor edilmemiş.

İntihar ettiği iddia edilen gece, Garipoğlu'nun koğuşundaki hareketlilik kameralarca kaydedildi. 9 Ekim'i 10 Ekime bağlayan gece, saatlerce koğuş koridorunda dolaştıktan sonra, 3'üncü odaya girdi ve bir daha çıkmadı. Ertesi sabah yapılan sayımda, Garipoğlu'nun cansız bedeni, başında bir poşet ve boynunda düğümlenmiş bir çamaşır ipiyle bulundu. Olay yeri inceleme raporları ve kamera kayıtları, dışarıdan bir müdahale olmadığını gösteriyor.

CEM GARİPOĞLU'NUN SON DAKİKALARI ORTAYA ÇIKTI

İNTİHARDA KULLANILAN POŞET VE İPİN KAYNAĞI

Garipoğlu'nun intiharında kullanılan poşeti annesinin kendisine verdiği belirtiliyor. Bu poşet, 2014 yılının Eylül ayında, içinde elbise dolu olarak Garipoğlu'na teslim edilmiş. Boynundaki ip ise, o yılın Şubat ayında kendisi tarafından satın alınmış.

 

CEM GARİPOĞLU'NUN SON DAKİKALARI ORTAYA ÇIKTI

AİLESİYLE SON GÖRÜŞME

Garipoğlu, intiharından bir gün önce, Kurban Bayramı vesilesiyle ailesiyle açık görüş yapmış. Bu görüşmede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı kaydedilmiş. Ailesiyle yaptığı bu son görüşmenin ardından Garipoğlu'nun davranışlarında herhangi bir değişiklik gözlemlenmemiş.