6 GÜNDÜR ARANIYORDU ÖLÜ BULUNDU

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde mantar toplamak için 6 gün önce evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 70 yaşındaki Mevlüt Karademir'in cansız bedeni bulundu.

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesi’nde yaşayan 70 yaşındaki Mevlüt Kandemir, 29 Nisan Salı günü sabah saatlerinde evinden ayrılarak Zeytinköy Yaylası Karataş mevkisine mantar toplamaya gitti. Doğa yürüyüşleri yapmayı seven, daha öncesinden de grup veya bireysel olarak aynı bölgeye defalarca mantar toplamaya giden dağcı Mevlüt Karademir’in eve dönmemesi üzerine yakınları polise başvurmadı. Kayıp ihbarı üzerine, Karademir için arama çalışması başlatıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde birçok arama kurtarma ekibinin katılımıyla Bağbaşı Yaylası ile İsrafil Deresi mevkilerinde ormanlık alan tarandı. Bağbaşı ve Zeytinköy yaylalarında yoğunlaştırılan arama çalışmalarına İzmir ve Marmaris AKUT ekipleri ile Köpekli Arama Grupları da destek verdi. İzmir ve Marmaris AKUT ekipleri, çıktıkları operasyonu, herhangi bir bulguya ulaşılamaması üzerine sonlandırırken, AFAD, jandarma, Denizli AKUT ve çeşitli gönüllü kuruluşların devam ettirdiği arama çalışmalarının altıncı gününde acı gerçekle karşılaşıldı.

Ekiplerin yürüttüğü çalışmalarda Karataş mevkisindeki sarp kayalık bölgede bir ceset buldu. Yapılan kimlik tespitinde cesedin Mevlüt Karademir’e ait olduğu belirlendi. Karademir'in, kayalık bölgede dengesini kaybederek yüksekten düşme sonucu hayatını kaybettiği değerlendirilirken, ekiplerin yoğun çalışması sonucu bulunduğu bölgeden helikopterle alınarak otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Denizli Grup Başkanlığı morguna götürüldü.