49 İLDE TEFECİLİK VE DOLANDIRICILIK OPERASYONU
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde mali suç örgütlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 115 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde, tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karışan mali suç örgütlerine yönelik 49 ilde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sabah düzenlenen operasyonlarda 115 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyon, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Mersin, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Manisa, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Batman, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce’de eş zamanlı olarak yürütüldü.
ÇEŞİTLİ SUÇLARA YÖNELİK SORUŞTURMA
Bakan Yerlikaya, yakalanan şüpheliler hakkında tefecilik, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, zimmet, irtikap, Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, resmi belgede sahtecilik ve parada sahtecilik suçlarından savcılıklarca soruşturma başlatıldığını belirtti. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı tarafından koordine edildi.
KARARLILIK MESAJI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Valilerimizi, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, EGM KOM Başkanlığımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, İl Emniyet KOM ve Mali Şube Müdürlerimizi ve Polislerimizi tebrik ediyorum. Biz durmadan duraksamadan suç ve suçlularla mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız” ifadelerine yer verdi.