796 EHLİYETE EL KONULDU
Denizli’de Kasım ayında trafik ekiplerinin denetimlerine takılan 796 sürücünün ehliyetine el konuldu.
Denizli’de yaya güvenliğini sağlamak, trafik akışını düzenlemek, kazaları önlemek ve kuralları ihlal eden sürücüleri tespit etmek amacıyla emniyet ve jandarmanın trafik birimleri aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.
Ekipler başta otoyol ve devlet karayolları olmak üzere il yolu ve kazaların yoğunlaştığı cadde, sokak, kavşaklarda, radar, drone destekli ve fiziki çalışmalar yürütüyor. Kasım ayında bu çalışmalar kapsamında 200 bin 521 aracın trafik kontrolü ve denetimi gerçekleştirildi
TRAFİKTEN MEN EDİLDİLER
Kontrollerde muayenesi olmayan, abartı egzozlu ve sigortasız oldukları belirlenen toplam 3 bin 182 araç trafikten men edildi. Yol denetimlerinde; 702 sürücü alkollü araç kullanmaktan, 28 sürücü alkolmetre cihazını üflemeyi reddettiği için, 66 araç sürücüsü ise diğer ihlallerden ehliyetini kaybetti. Toplamda 796 sürücünün ehliyetine el konuldu.
SERVİSLER DENETLENDİ
Öğrencilerin eve okulları arasında güvenli seyahat edebilmeleri amacıyla polis ve jandarma okul çevrelerinde de asayiş uygulamalarıyla birlikte trafik uygulamaları gerçekleştirdi. 217 ayrı kontrolde; 211 dinlenme ve eğlence mekanı, 31 metruk bina, 896 öğrenci servisi denetlendi. Denetimler sırasında bin 47 şahsın genel bilgi taraması yapıldı, kural ihlali yapan 49 servis sürücüsüne idari yaptırım uygulandı.




