“MAĞDURUM” DEDİ MÜEBBET  ALDI

Denizli’de iki çocuğu yaralayıp, kaynanasını öldüren sanık mahkemede, “Mağdurum” dedi, müebbet hapis cezası aldı.

Denizli’de kaynanasını tüfekle vurarak öldüren ve iki çocuğu yaralayan Aydın Adlım (48) mahkemede çocuklarını göremediği için mağdur olduğunu söylemişti. Yaklaşık iki yıldır süren yargılama sonunda Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi sanığa müebbet hapis cezası verdi.

Olay, önceki yıl ağustos ayında Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş Mahallesi’nde yaşandı. Ayrı yaşadığı eşi Zeynep Adlım ile boşanma aşamasında olan Aydın Adlım (48) kayınbabasının evinde kalan eşi ve çocuklarını almak üzere buraya geldi. Kaynanası 59 yaşındaki Sultan Duran ile tartışan katil zanlısı aracının arka koltuğundan av tüfeği çıkararak Duran’a üç el ateş etti. Saçmaların akciğer ve karaciğerine isabet ettiği kadın ağır yaralandı daha sonra geçirdiği iç kanama nedeniyle hayatını kaybetti.

Bu sırada savrulan saçmalar komşularının torunu olan Ahmet Duran (14)’a isabet ederek yaralanmasına neden oldu. Sanığın olay sırasında kendisini kontrol edemeyerek eve doğru kaçan 15 yaşındaki oğlu Derviş Adlım’a ateş ettiği ileri sürülmüştü. Tüfekten çıkan saçmalar evde bulunan 2 yaşındaki Atalay Adlım’ın da yaralanmasına neden oldu.

MAHKEMEDE MAĞDURUM DEMİŞTİ

Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılamada sanık, eşi ile arasının açılmasına kayınvalidesinin neden olduğunu, çocuklarını uzun süre göremediğini belirterek; “Olay yerine tasarlayarak gelmedim. Etki altında kaldım. Çocuklarımı ve eşimi almaya gelmiştim. Ben mağdurum, çocuklarımı 18 aydır görmüyorum” ifadelerini kullandı. Savunma olayın ağır tahrik altında gerçekleştiğini, çocuklara yönelik bir kasıt olmadığını ve olayın tasarlanmadığını savundu.

‘MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI’

Yaklaşık iki yıldır devam eden yargılamada karar çıktı. Mahkeme heyeti; hakkında tasarlayarak kasten öldürme suçuyla mütalaa verilen sanığa ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca ‘altsoya, beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla yaralama’ suçundan 1 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası, ağırlaşmış yaralama suçundan ise 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.