ACIPAYAM’DAKİ CİNAYETLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde tarlaya asma yaprağı toplamaya giden 61 yaşındaki Hatice Baysal tüfekle üç el vurularak öldürüldü. Baysal’ı daha önce darp eden ve hakkında uzaklaştırma kararı olan komşusu gözaltına alındı. 

 

Olay Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ne bağlı Avşar Mahallesi’nde yaşandı. 61 yaşındaki Hatice Baysal pazarda satmak üzere asma yaprağı toplamak için sabah erken saatlerde Çaykarası Mevkii’ndeki asma bahçesine gitti.
Anne ve babası ile birlikte yaşayan Hatice Baysal akşam saatlerine kadar bahçeden dönmeyince annesi Hanım Baysal merak ederek bir komşusu ile birlikte bahçeye gitti. Burada Hatice Baysal’ın cesedi ile karşılaştı. 

‘ÜÇ EL ATEŞ EDİLMİŞ’

Baysal’ın PAÜ Hastanesi’nde yapılan otopsisinde yakın mesafeden tüfekle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Yakın mesafeden vurulduğu belirlenen Hatice Baysal’ın iki el sırtına bir el de kafasına ateş edildiği ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri olaya karıştığı ileri sürülen bir kişiyi gözaltına aldı. 

‘KOMŞU GÖZALTINDA’

Şüphelinin Baysal’ın komşusu H. M.(51) olduğu ortaya çıktı. H. M. ile Hatice Baysal’ın daha önce hayvan otlatma meselesi yüzünden tartıştıkları, şüphelinin kadını ağır şekilde darp ettiği belirlendi. Yargılaması devam eden kavgaya ilişkin mahkemenin uzaklaştırma kararı verdiği ortaya çıktı. Darp görüntülerinin güvenlik kameralarına yansıdığı olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

‘ADALET YERİNİ BULSUN İSTİYORUZ’

Ölen Hatice Baysal’ın kardeşi Salih Baysal yaptığı açıklamada; “Ablam daha önce şikâyetçi olmuştu. Hakkında uzaklaştırma kararı verildi ama serbest bırakıldı. Mahkeme sonuçlanmak üzereydi. Olayın failinin kim olduğunu bilmiyoruz. Bir an önce bu cinayet aydınlansın, katil mahkeme önünde hesap versin istiyoruz. Adalet yerini bulsun istiyoruz” diye konuştu.