UMMUHAN ZERRİN CİNAYETİNİN YARGILANMASINA BAŞLANDI

Denizli’de boşanma aşamasındaki eşi tarafından boğularak öldürüldüğü ileri sürülen Ummahan Zerrin U. cinayetinin yargılamasına başlandı. Sanık hakkında müebbet hapis cezasının istendiği duruşmada sürpriz bir tanık ifade verdi. 

Denizli’de iki çocuk annesi 38 yaşındaki Ummahan Zerrin Uygun cinayetinin yargılamasına başladı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddinamede katil zanlısı koca S.U. (40) hakkında ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 

YARGILANMASINA BAŞLANDI

Olay 24 Ocak’ta Merkezefendi ilçesine bağlı Akkonak Mahallesi, Lozan Caddesi Engin Apartmanında meydana geldi. Şüpheli S.U. cinayeti işledikten sonra ailesine haber vermiş daha sonra kapı önüne çıkarak polise teslim olmuştu. Şüpheli ilk ifadesinde eşinin başka bir erkekle ilişkisi olduğunu öne sürmüş, cinnet getirdiğini iddia etmişti. Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada çiftin olay gününden bir gün önce bir avukata danışarak boşanma sürecini başlattıkları ortaya çıktı. Mahkeme salonuna getirilen şüpheliyi gören genç kadının kızı ‘katil’ diye bağırdı. Sakinleştirilemeyen genç kız mahkeme salonunun dışına çıkarıldı. 

‘EŞİNİN ALDATTIĞINI İLERİ SÜRDÜ’

Sanık S.U. mahkemede eşinin kendisini aldattığını ileri sürdü. İfadesinde; “22 yıllık evliyiz. Eşim işe başladıktan sonra hareketleri değişti. Telefonunu saklıyordu. Şüphelendim. Belli bir numara ile sürekli telefon görüşmesi olduğunu gördüm. M.Ç.’nin numarasını kadın ismiyle kaydetmişti. 2010 yılıydı. Üç dört aydır görüştüğünü söyledi. Çok öfkelendim. Daha sonra tekrar konuştuk bir daha böyle bir şey yapmayacağının sözünü verdi onu affettim. Daha sonra sosyal medyadan mesajlaştığını gördüm. Sıkıştırınca arabada buluştuklarını söyledi. Boşanmaya karar verdik. Kızım ve oğluma durumu anlattı. Avukata gittik. Boşanma hakkında bilgi aldık” diye konuştu. 

ummuhan zerrin

‘CİNNET GETİRDİM’

Olay günü yaşananları anlatan S.U.; “Eşim eve geldiğinde bira içiyordum. M.Ç. ile arkadaş listemde benim de tanıdıklarım var. Bu insanlar duyarsa nasıl insan içine çıkarım dedim. Eşim olayları anlattı. Birlikte olduklarını söyledi. Bunun üzerine cinnet getirdim. Mutfağa koşup elime geçen bıçağı aldım. Bıçağı savurdum. Göğsüne geldi. Tekrar savurdum benden ayağıda olduğu için boynuna geldi. Yere düştü. Bıçağı atıp karnının üzerine dizimle bastırdım. Bir süre böyle bekledim” ifadelerini kullandı. S.U. boğmaya çalıştığı iddialarına “Eşimin ağzını tutmadım” diyerek yanıt verirken makas ve eşarpı kullanmadığını belirtti. 

‘SÜRPRİZ TANIK İFADE VERDİ’

Genç kadının sevgili olduğu ileri sürülen M.Ç. de mahkemede ifade verdi. M.Ç. 5 yıldır gönül ilişkisi yaşadıklarını ileri sürerken; “Birkaç kez dışarıda birkaç kez evinde buluştuk” dedi. Mahkeme heyetinin sorusu üzerine genç kadının yaşadığı apartmanı ve evin içini tarif eden M.Ç. evdeki mobilyalara dair de bilgi verdi. 

‘CİNAYETİN DETAYLARI DA ORTAYA ÇIKTI’

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise çitin arasında aldatma meselesi yüzünden şiddetli geçimsizlik bulunduğu bilgisine yer verilerek; S.U.’nun birden öfkelendiği, önce bira şişesi ile kadının kafasına vurduğu, eşarp ya da eliyle boğazını sıktığı, delici ve kesici alet yaralarının öldürücü nitelikte olmadığı fakat kaburga kırıklarına bağlı iç kanama ile boğma kaynaklı solunum yetmezliği sonucu ölümün gerçekleştiği bilgisi yer aldı.