POMPALI DEHŞETİN SEBEBİ BEĞENİLMEYEN BÖREK KAVGASI  

Denizli'de bir emlakçının, sokak ortasında pompalı tüfekle rastgele ateş ederek ortalığı birbirine kattığı olayın detayları ortaya çıktı. Pastanede yediği böreği beğenmediği için 8 kişi tarafından darp edildiği iddia edilen Nuri T.'nin, konunun dedikodu malzemesi yapılmasına öfkelenerek olayı gerçekleştirdiği belirtildi.

Pamukkale ilçesine bağlı Hürriyet Caddesi üzerinde dün yaşanan pompalı gerilimin altından börek kavgası çıktı. Edinilen bilgiye göre; dün pompalı tüfekle hareketli dakikalar yaşatan Nuri T., birkaç gün önce caddedeki börekçide yediği böreği beğenmedi ve bunu işletmeciye söyledi. İşletmeci ile emlakçı arasında börek yüzünden başlayan sözlü tartışma  büyüdü, tartışmaya işyerinde bulunan 7 kişi daha katıldı.

İddialara göre tartışmanın büyümesi  üzerine işyerindeki 8 kişi  Nuri T. 'yi kapının önüne çıkartarak darp etti. 8 kişinin saldırısına uğradığı ileri sürülen emlakçı, çevredekilerin yardımı ile canını kurtardı. Aradan birkaç gün geçtikten sonra dövüldüğünün konuşulduğunu öğrenen emlakçı, öfkelenerek silaha sarıldı.

POMPALIYI ALIP EVDEN ÇIKTI

Pompalı tüfekle sokağa çıkan  Nuri T., havaya rastgele ateş ederek, darp edildiği işyerine gitti. Öfkesini kontrol edemeyen emlakçı, dükkana doğru birkaç el ateş etti. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Hareketli dakikaların yaşandığı o anlarda ekiplerin ve babasının uzun süren çabası sonucu Nuri T., elindeki silahı teslim etti. İfadesi alınmak üzere karakola götürülen Nuri T., çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“BANA DA SİLAH DOĞRULTTU”

Olaya tanık olan ve öfkeli saldırganı sakinleştirmeye çalışan arkadaşı Mehmet Adıgüzel, olayın iç yüzünü anlattı.  Saldırgan için polislere "Ben kefilim, iyi çocuk" diye sözler sarf eden Adıgüzel, “Perşembe günü meydana gelen olayda, beni zan altında tuttular. Suçluyu ben savunuyormuş ve destekliyormuşum gibi lanse ettiler. Nuri arkadaşımız emlakçılık ile uğraşıyor. Ben de olayın olduğu pastanede servis şoförlüğü yapıyordum. Bu olaylardan sonra işimden kovuldum. Böreği beğenmediği için arkadaşı pastane çalışanı ile tartışıyor. Çalışanlar  arkadaşı darp ediyorlar. Daha sonra sağda solda  konuşuyorlar.  Bunları öğrenen Nuri, serviste olduğum sırada gelip, iş yerine doğru 7 el ateş ediyor. Bundan benim haberim yoktu. Bana da silah doğrultu ve bu olaydan alakam yok diye söyledim. Şuurunun yerinde olmadığını gördüm. Babası ile birlikte silahı bırakmasına yardımcı olduk. Yaptığı şeyi doğru bulmuyorum” cümleleriyle olayı anlattı.