DEHŞET EVİ!

Bu evde biri 9 aylık bebek, biri 2 diğeri 4 yaşında üç çocuk iki uyuşturucu bağımlısıyla birlikte kalıyordu. Annelerinin terk ettiği çocuklardan 2 yaşındaki Murat Aslan K. işkence ve istismara uğrayarak hayatını kaybetti. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı anne dahil üç sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianamede çocukların yaşadığı dehşet de detaylarıyla yer aldı. 

SELAMİ AYDIN

Olay Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi 1207 sokaktaki müstakil evde meydana geldi. Atakan E.’nin kiraladığı evin kapısının önünde 4 yaşındaki S.Y.G.’nin aç kaldığı için ağladığını gören komşu Halime Akdoğan çocukla birlikte eve girdiğinde 9 aylık bebek E. K’nin yattığını fark etti. Düşeceği korkusuyla bebeği kucaklayan Akdoğan evden çıkarken 2 yaşındaki Murat Aslan K’yi gördü. Çocuğun hareketsiz yatması üzerine polise haber verdi. Daha sonra geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yapılan operasyonla üç çocuğun annesi Güler K. (27), Atakan E. (21) ve aynı evde birlikte yaşadıkları ortaya çıkan Volkan Y. (23) yakalandı. Hayatta kalan iki çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. 

‘ÇÖP EVDE YAŞIYORLARMIŞ’

Olay yerindeki ilk incelemede evin bir çöp ev olduğu belirlendi. Duvardaki dolapta, banyoda ve havlu üzerinde ölen küçüğe ait kan izlerine rastlandı. Cesette yapılan otopside küçük çocuğun ellerinde sigara yanıkları, vücudunda emme izleri ve cinsel istismar bulguları tespit edildi. Adli Tıp Kurumu incelemesinde ise çocuğun öldürücü nitelikte sarsıldığı yönünde bulgulara rastlandı. Beyin kanaması ve iç organ yaralanması tespit edildi. Çocuğun ölümünün ise ağız, burun kapama ve boyun bölgesine bası sonucu gerçekleştiği yönünde kanaat oluştu. Ceset üzerinde Valkon Y.’ye ait DNA izlerine rastlandı. 4 yaşındaki abisinin yüzünde ve vücudunda sigara yanıklarına rastlandı. 

DEHŞET EVİ!

‘OLAYIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI’

Genç kadının kocasının cezaevinde olduğu, Volkan Y. ile ilişki yaşamaya başladığı ve Atakan E’ye ait eve hep birlikte taşındıkları belirlendi. Annenin olyadan 3-4 gün önce Afgan uyruklu sevgilisi ile evi terk ettiği şüpheli ve tanık ifadelerinde yer aldı. Evde uyuşturucu partileri düzenlendiği, şüphelilerin yanı sıra başka arkadaşlarının da eve gelerek uyuşturucu kullandığı öğrenildi. Komşuların eve giren çıkanın belli olmadığından şikayet ettikleri, bu durumdan duydukları rahatsızlık nedeniyle mahalle muhtarına başvurdukları ortaya çıktı. Olay günü çocukları evde bırakıp giden şüphelilerin kapıyı kimseye açmaması konusunda tembihte bulundukları ve gece saatlerinde evin önünde polisleri görünce kaçtıkları da iddianamede yer aldı. 

‘4 YAŞINDAKİ ABİSİ CİNAYETİ ANLATTI’

Uzman eşliğinde ifadesi alınan 4 yaşındaki S.Y.G., Okan ismiyle tanıdığı şüpheli Volkan Y.’nin gösterilen fotoğraf ile Okan olduğunu teşhis etti. İddianameye göre ifadesinde; “Murat’ı Okan öldürdü. Kardeşime dokundu, kafasına ve poposuna vurdu. Onu fırlatıyordu, dövüyordu. O sırada bebek ağlıyordu. O sırada evde kimse yoktu. Ben korktum. Annem yoktu. Yanağımdaki izi Okan yaptı. Yüzümde sigara söndürdü. Pipimi elledi. Kafama tokat attı. Okan’ın pipisine dokundum. Ben dokunurken beni dövüyordu. Donunu açıp gösterdi. Gözümün içine bakma dedi. Çakmakla elimi yaktı” diye konuştu. 

DEHŞET EVİ!

‘BİR TANIK İKİ ŞÜPHELİNİN EŞÇİNSEL OLDUĞUNU SÖYLEDİ’

Olayla ilgili olarak çok sayıda görgü tanığının ifadesine de başvuruldu. Bir tanık; “Anne çocukları bırakıp Afgan sevgilisi ile kalmaya gitti. Şüpheliler eşçinseldir. Sosyal medyada videoaları var. Çocukların babası Volkan ve Atakan’dır” iddiasında bulundu. 

Bir başka tanık Atakan E.’nin anne Güler K. ile sevgili olduğunu iddia etti. Üçlü ile uyuşturucu kullandıklarını söyleyen bir tanık; “Uyuşturucu ortamından tanıyorum. Anne de dahil hep birlikte uyuşturucu kallandık. Sonraki süreçte eşyalarımı almaya gittiğimde çocukları annesine teslim edin dedim. Birkaç gün önce ayrıldığını, çocukları atıp kaçtığını söylediler” diye konuştu. 

ÇOCUĞU TEKME TOKAT DÖVDÜ’ 

Şüphelilerden Atakan E. 3-4 gün boyunca çocuklara Volkan ile birlikte baktıklarını belirterek; “Murat sürekli annesini istediği için ağlıyordu. Tokat atıp darp etmeye başladı. Sürekli darp etti. Bir keresinde banyoya götürdü. Islatıp tokat ve yumruk attı. Murat’ın dişi kırıldı. Dudağı patladı. Ağzına banyodaki fıskiyeyi tutarak boğmaya çalıştı. Bu durum 3-4 gün boyunca sürdü. Ben sakinleştirmeye çalıştığımda ‘karışma’ dedi. Bir gün kahvaltıda Murat bir şey yemediği için zorla yedirmeye çalıştı. Ağzına yumruk attı. İki kulağından havaya kaldırdı. Boğazını sıktı. Daha sonra elini ağzıyla kapattı. Murat bayıldı. Bir süre sonra kendine geldi. Ben bir şey yapmadım. Çocuklara durmadan bağırıyordu. Çocukları hastaneye götürelim dediğimde izin vermedi” ifadelerini kullandı. 

DEHŞET EVİ!

‘SUSMA HAKKINI KULLANDI’

Olayın şüphelisi Volkan Y. susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Anne Güler K. ise ifadesinde Rahim Rahimi ile Akköy’e gitmek için evden ayrıldım. Geri döndüğümde evde kimseyi bulamadım. Arkadaşımın evine gittim. Çocuklarımı Atakan ve Volkan’a bırakmıştım. Volkan’ın erkeklere ilgisi var, agresif biri. Çocuklarımı terk etmedim, eziyet etmedim” dedi. 

‘ANNENİN İHMALİ VAR’

Hazırlanan iddianamede çocuğun ölümünde annenin ihmali bulunduğu, terk suçunu işlediği, aile yükümlülüğünü ihmal suçu işlediği, çocukları yaralamak ve çöp ev tarzı bir yerde barındırmak suretiyle de eziyet suçu işlediği kaydedildi. Diğer iki şüphelinin ise fikir ve eylem birliği içinde ağzını burnunu kapatarak ve boynunu sıkarak küçük çocuğu öldürdükleri, istismar ettikleri, sigara basıp sürekli dövmek suretiyle eziyet ettikleri, cinsel istismarda bulundukları ileri sürüldü. 

DEHŞET EVİ!

‘AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ’

Savcılık şüpheliler Atakan E. ve Volkan Y. hakkında ayrı ayrı ‘Mağdurun Bitkisel Hayata ve Ölmesine Neden Olacak Şekilde Cinsel İstismarı’ ve ‘Çocuğu Kasten Öldürmek’ suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, ‘12 Yaşını Tamamlamamış Çocuğun Nitelikli İstismarı’ suçundan 18 yıldan az olmamak kaydı ile hapis cezası, ‘Çocuğa Karşı Eziyet’ suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep etti. 

Anne Güler K. için de şüphelilerin suçuna iştirakten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteyen savcılık ayrıca; ‘İhmali Davranışla Kasten Öldürme’ suçundan 20 ile 25 yıl arası hapis cezası, ‘Çocuğa Karşı Eziyet’ suçundan 3 ile 8 yıl hapis cezası, ‘Aile Hukukundan Kaynaklı Yükümlülüğü İhmal’ suçundan 1 yıl ve üç çocuğuna karşı ayrı ayrı ‘Terk Etme’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep etti. 

Yargılama Ekim ayında Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.