DENİZLİ BAROSU O CİNAYETİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, annesinin madde bağımlısı arkadaşları tarafından istismar edilerek öldürüldüğü öne sürülen 2 yaşındaki Murat Aslan K. cinayetinin peşini bırakmayacağını açıkladı. Komisyon dosyaya müdahil olmak amacıyla yargılamanın görüleceği 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

Denizli’de annesinin madde bağımlısı iki arkadaşına bırakarak terk ettiği, istismar ve şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden 2 yaşındaki Murat Aslan A. cinayetinin yargılaması kasım ayında görülecek. Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, yargılamanın görüleceği 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak dosyaya müdahillik talebinde bulundu. Komisyon Başkanı Nazlı Yaşatürk, başvuru yaptıklarını sosyal medyadan duyurdu.

‘HEPİMİZİN KANINI DONDURDU’

Yaşatürk açıklamasında; “Murat Bebek cinayeti hepimizin kanını dondurmuştur. 23 Haziran tarihinde komisyonumuzca dosyaya müdahillik talebi dilekçesi sunulmuş olup, dosya tarafımızca büyük bir özenle takip edilmektedir. Annesinin yanına bıraktığı arkadaşları V. Y. ve A. E. tarafından istismar edilip sonrasında canice öldürülen bebeğimiz 4 yaşındaki kardeşinin komşulardan yardım istemesi üzerine bulunmuştur.  Anne ve iki arkadaşı olay hakkında inkarda bulunsalar da hem adli top raporları hem de tanık beyanlarıyla çocuğumuzun vahşi bir cinayete kurban gittiği açıktır. Yalnızca vefat eden çocuk değil, iki kardeşi de bu şahıslar tarafından ihmal ve istismara maruz bırakılmışlardır. Olayın mağdurlarından büyük kardeş S.K. yaşadıkları eziyetleri ve istismarı tüm açıklığıyla anlatmıştır. Günümüzde gittikçe artmakta olan çocuk istismarı ve cinayetlerini mevcut tedbirler ve cezalar önleyememektedir” ifadelerini kullandı.

SOMUT DELİL VURGUSU

Çocuk istismarı ve cinayetlerinin sayısının arttığını belirten Yaşatürk, cinsel istismar suçlarında somut delil aranması kriterini meclise getiren siyasilere de göndermede bulunarak; “Çocuklar bilinçsiz ve cani ailelerin eline bırakılmakta, devlet tarafından hiçbir kontrol mekanizması ile korunmamaktadırlar. Devlet ancak yaşanan elim olaylardan sonra çocukların varlığından haberdar olmaktadır. Bizler çocuklar için güzel bir gelecek yaratmak için çabalarken artık gitgide artan istismar ve cinayet olayları ile çocuklarımızın yaşam haklarının korunması için devletin gereken her önlemi alıp çaba göstermesini bekliyoruz. Görülecek duruşmada Murat bebek ve kardeşlerinin hakkını aramak için Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak orada olacağız” diye konuştu.