KUYU CİNAYETİNDE YARGILAMA BAŞLADI

Denizli’de iki gencin öldürülerek cesetlerinin 26 metre derinlikteki su kuyusuna atılması olayının yargılamasına Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Üç sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis, iki sanığın müebbet hapis cezası ile yargılandığı davanın ilk celsesinde sanıkların savunmaları alınıyor.

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde geçen yıl haziran ayında ormanlık alanda pusu kurularak öldürülen Hasan Akköse (19) ve İsmail Yalçın (17) cinayetlerinin yargılamasına Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Tutuklu 5 sanığın bulunduğu olayda; M.A.(34) ile 18 yaşından küçük iki fail H.Ö. ve O.Ç. hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, A.İ.Y.(30)  ve M.G. (25) hakkında ise ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasının talep edildiği yargılamada sanıklar mahkemede hazır bulundu.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Denizli Adalet Sarayı’nda görülen davanın ilk celsesinde gözlemci ve dinleyicilerin duruşmayı takibine izin verilmedi. Mahkeme salonuna sadece taraflar ve vekilleri alındı. Diğer yandan yaşı küçük sanıkların yargılandığı 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ile olayın diğer faillerinin yargılandığı 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dosya birleştirildi.

İlk celsede sanık ve tanıkların dinleneceği öğrenildi.

 

NELER OLMUŞTU?

Cinayet ilçede Karahasan Çayı olarak anılan ormanlık alanda gerçekleşmişti. Hasan Akköse ve İsmail Yalçın’ın ailelerinin kayıp başvurusundan sonra araçlarını ve kırık cep telefonlarını bulan polis bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyerek şüphelilere ulaşmıştı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede iki gence ormanlık alanda pusu kurulduğu, tüfekle ateş edilerek öldürüldüğü yer aldı. Şüphelilerin daha sonra cesetleri Cumhuriyet Mahallesi, Kazbağlar Mevkiindeki bir su kuyusuna attıkları, kuyuya benzin dökerek yakmak istedikleri ortaya çıktı. 45 saat süren kazı çalışmalarından sonra iki gencin bedeni 26 metre derinlikten çıkarılmıştı. Şüpheliler sorgularında cinayeti itiraf ederken olayla ilgili toplam 9 kişi gözaltına alınmış süreç içinde 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Yargılama şu sıralarda görülmeye devam ediyor.