DENİZLİ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ KEMER'DE

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü hava ve yer ekipleri, Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınıyla mücadele çalışmalarına katıldı.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

Antalya'ın Kemer ilçesi Değirmendere Mahallesi'de 24 Temmuz Pazartesi günü saat 21.00 sularında başlayan orman yangını, sarp alanda devam ediyor. Kanyonların arasına sıkıştırılan ve etrafı kara araçlarıyla çevrilen yangına hava araçlarıyla müdahale sürüyor.

Arazi koşullarının derin vadiler, sarp kayalıklardan oluştuğu bölgede yangını söndürme çalışmalarına helikopter ve uçaklarla devam ediliyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durumun olmadığı yangın, yaklaşık 400 hektarlık alanı etkiledi.

Havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınmaya çalışılan yangına karadan ulaşım güçlükle sağlanırken, hava araçları denizden aldıkları suyu yanan alanlara bırakarak söndürme çalışmalarına destek veriyor. Karadan da çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye aracı ile orman işçileri alevlere müdahale ediyor.

Kemer'deki orman yangınını kontrol altına almak için 10 uçak, 27 helikopter, 73 arazöz, 7 iş makinesi 654 personel ile müdahale edilirken, yangını söndürme çalışmalarına Denizli Orman Bölge Müdürlüğü hava ve yer ekipleri, Kemer'de devam eden orman yangınıyla mücadele çalışmalarına destek verdi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğündeki yangın söndürme helikopteri ile yer ekipleri de orman yangınında cansiperane mücadele sergilediler.