TAVUKLU PİLAV 90 KİŞİYİ ZEHİRLEDİ  

​​​​​​​Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, 5 gün önce vefat eden bir kadın için düzenlenen hayır yemeğinde ikram edilen tavuklu pilavdan yiyen 90 kişi, gıda zehirlenmesi bulgusuyla tedavi altına alındı.  

Olay, dün saat 12.00 sıralarında Merkezefendi ilçesine bağlı Göveçlik Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 5 gün önce vefat eden annesi için mevlit okutan S.Ö., evlerinin önünde tavuklu pilav ikramında bulundu. Yakglaşık bir saat sonra pilavı yiyen bazı kişilerde mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri başladı. Kimi vatandaşların da kusmaya başlamasıyla, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istendi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ekibi yönlendirildi. Mahallede rahatsızlık yaşayan toplam 90 kişi Denizli Servergazi Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

İşletme sahibi gözaltında

Tavuklu pilavdan zehirlendikleri belirlenen ve aralarında çocukların da olduğu 90 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Polis, tavuklu pilavı yapan işletme sahibinin ifadesini almak üzere karakola götürdü. Hastanede tedavisi tamamlanan bazı hastalar taburcu edilirken, birçoğunun tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.