ARKADAN TAKİP ETMİŞ

Jandarma, Denizli Barosu eski başkanı Erdal Çam cinayetinde ikinci şüpheliyi Denizli’de gözaltına aldı. Korkunç cinayetle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Türkiye’yi ayağa kaldıran cinayetle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Denizli Barosu eski başkanlarından Erdal Çam (73), Bodrum’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Çam ile birlikte aynı araçta bulunan emekli icra müdürü Özcan Çavdar (56) da hayatını kaybetmişti.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Cinayete kadar uzanan olaylar üç yıl önce Akyarlar Mahallesi'nde otel işletmeciliği yapan Galip Özmen (64)’in mülk sahibi tarafından tesisten çıkarılmak istemesiyle başladı. Mülk sahibinin adli süreci başlatması nedeniyle Özmen arkadaşı olan Çavdar’dan kendisine avukat bulmasını istedi. Çavdar’da Bodrum’da mesleğini sürdüren Çam ile Özmen’i tanıştırdı. Özmen’in vekaletini alan Çam üç yıl süren dosyayı takip etti. Yargılama sonunda yerel mahkeme kiracının mülkü tahliyesine karar verdi.

ARKADAN TAKİP ETMİŞ

‘O OTELE GİDİYORLARDI’

Davayı kaybeden Özmen Turgutreis Mahallesi’ndeki bir kafeteryada konuyu görüştü. Bu sırada aralarında tartışma çıktığı öğrenildi. Daha sonra Özmen, Çam ile Çavdar’ı işlettiği yemek yemek üzere işlettiği otele davet etti. Erdal Çam’ın kullandığı araçta Çavdar ön koltuğa Özmen ise arka koltuğa oturdu. Bu sırada Özmen’in arkadaşı O.K.’nın da araçla üçlüyü takip ettiği ortaya çıktı.

‘ARAÇTA TARTIŞTILAR’

İddialara göre Turgut Özal Bulvarı üzerindeyken Çam ile katil zanlısı Özmen arasında yeniden tartışma başladı. Katil zanlısı yanındaki silahla önce yolcu koltuğundaki Çavdar’ın kafasına ateş etti ardından araçtan inerek Erdal Çam’ın kafasına tek kurşun sıktı. Cinayetten sonra arkadaşının aracına binerek Turgutreis Jandarma Karakolu’na giderek teslim oldu. O.K.’nın Denizli’ye gittiği tespit edildi. Jandarma ekipleri gece yarısı O.K.’ya operasyon düzenleyerek gözaltına aldı.

Katil zanlısı bugün Bodrum Adliyesi’ne çıkarıldı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili soruşturması sürerken olay tüm Türkiye’de avukatların can güvenliğinin bir kez daha tartışılmasına sebep oldu.