ARALARINDA DENİZLİ DE VAR!

​​​​​​​İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde aranan şahıslara yönelik ‘Çember’ ile aralarında Denizli’nin de yer aldığı ve 77 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Kıskaç’ operasyonları hakkında bilgiler paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yapılan operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 81 ilde aranan şahıslara yönelik yapılan ‘Çember’ operasyonunda arama kaydı bulunan toplam 4 bin 173 firarinin yakalandığını ifade eden Bakan Yerlikaya, yakalananlardan 2’sinin 10 yıldan daha uzun zamandır arandığı, 26’sının 5 ile 10 yıl arasında arandığı, 4 bin 145’inin ise 0 ile 5 yıl arasında arandığı tespit edildiğini belirtti. Bakan Yerlikaya; “Operasyonları yöneten Valilerimizi, İl Jandarma Komutanlarımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi ve operasyonlara katılan polislerimizi, Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Arananları yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız” diye konuştu.

ARALARINDA DENİZLİ DE VAR!

77 İLDE ‘KISKAÇ’ OPERASYONU

“Halkımızın üzerine acımasızca ateş açan, gazi Meclisimizi bombalamaktan geri durmayan, çaldıkları sınav sorularıyla milyonlarca gencimizin geleceğini çalmaya çalışanları affetmeyeceğiz” diyen Bakan Yerlikaya, aralarında Denizli’nin de yer aldığı 77 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Kıskaç’ operasyonları hakkında da bilgiler paylaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM), Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) koordinesinde ve MİT Başkanlığı’nın desteğiyle FETÖ’ye yönelik düzenlenen ‘Kıskaç’ operasyonlarında 611 şüpheli şahsın yakalandığını ifade eden Yerlikaya; “Hain FETÖ’ye göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz” ifadelerini kullandı.