KUYU CİNAYETİNDE BİR TUTUKLAMA DAHA

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde iki gencin öldürüldüğü ve cesetlerinin kuyuya atıldığı cinayetin yargılamasına devam edildi. Üç sanığın tutuklu olduğu kapalı duruşmada, öldürülen gençleri olay yerine çağıran 16 yaşındaki H.Ö. ‘tasarlamanın içinde yer almak ve suça iştirak’ gerekçesiyle tutuklandı.

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde Hasan A. (19) ve İsmail Y. (17)’ın öldürüldüğü ve cesetlerinin bir su kuyusuna atılarak yakılmak istendiği cinayetin yargılamasına devam edildi. Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, cinayeti işlediğini itiraf eden sanıklardan Mustafa A. (34) ile Ali İhsan Y. (30) ve Mehmet G. (25) tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS sistemiyle yargılamaya katıldı.

Yargılamanın ‘Suça Sürüklenen Çocuk’ sanıkları H.Ö. ve O.Ç. ise Acıpayam Cumhuriyet Savcılığı’nda duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Öldürülen gençlerden Hasan A.’nin annesi, Aynur K. ve babası Yaşar A. bir başka cinayetten tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Öldürülen gençlerden İsmail Y.’nin ailesi ise duruşma salonunda hazır bulundu.

KUYU CİNAYETİNDE BİR TUTUKLAMA DAHA

BİR KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

İkinci celsesi görülen yargılamada dosyaya ilişkin 5 tanık dinlendi. Kapalı duruşmada Mustafa A. dışındaki sanıklar, Mustafa A.’dan korktuklarını, tehdit edildiklerini bu nedenle cinayet mahallinde yer aldıklarını fakat ölen gençlere ateş etmediklerini belirtti. H.Ö. mahkemedeki ifadesinde Mustafa A. ile birlikte olaydan iki gün önce cinayetin işlendiği ormanlık alana giderek keşif yaptıklarını söyledi. Savcılık öldürülen gençlerin ormanlık alana gelmesini sağlayan ve tutuksuz yargılanan H.Ö. ile O.Ç.’nin tasarlamanın içinde yer aldığı gerekçesiyle tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti H.Ö.nün tutuklanmasına karar verirken O.Ç.’nin tutuksuz yargılanmasına hükmetti. Cinayetle ilgili tutuklu sayısı 4’e çıktı.

KUYU CİNAYETİNDE BİR TUTUKLAMA DAHA

‘KONTROLÜNÜ KAYBETTİ’

Sanıklardan Mustafa A’nın büyük bir soğukkanlılıkla ifade verdiği ve duruşmada bu tavrını koruduğu kaydedildi. Öldürülen gençlerden Hasan A’nın anne ve babasına yönelik; “Umarım bir an önce tahliye olursunuz. Çocuklarınızın düğününe katılabilirsiniz” sözleri gerginlik yarattı.

Anne Aynur K’nin, bu sözlerin tehdit olduğunu söylediği, sinir krizi geçirerek sanığa hakaret ettiği öğrenildi. Çiftin iki kız çocuğunun olduğu ve Serinhisar’da engelli erkek kardeşleri ile birlikte yaşadıkları öğrenildi. Kural ve boşandığı eşi Yaşar A., oğullarını öldüren sanıklardan Mustafa A’nın erkek kardeşinin öldüğü cinayette ‘azmettirme’ suçlaması ile yargılanıyor.

KUYU CİNAYETİNDE BİR TUTUKLAMA DAHA

KUYU CİNAYETİNDE NELER OLMUŞTU?

Çifte cinayet geçtiğimiz yıl Haziran ayında Denizli’nin Serinhisar ilçesinde, Karahasan Çayı olarak anılan ormanlık alanda gerçekleşmişti. Hasan A. ve İsmail Y’nin ailelerinin kayıp başvurusundan sonra araçlarını ve kırık cep telefonlarını bulan polis, bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyerek şüphelilere ulaşmıştı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede iki gence ormanlık alanda pusu kurulduğu, tüfekle ateş edilerek öldürüldüğü yer aldı. Şüphelilerin daha sonra cesetleri Cumhuriyet Mahallesi, Kazbağlar Mevkiindeki bir su kuyusuna attıkları, kuyuya benzin dökerek yakmak istedikleri ortaya çıktı. 45 saat süren kazı çalışmalarından sonra iki gencin cansız bedenleri 26 metre derinlikten çıkarılmıştı. Şüpheliler ilk ifadelerinde cinayeti itiraf ederken olayla ilgili toplam 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki sanıklardan dördü hakkında takipsizlik kararı verilmiş ve tahliye edilmişti.

Hazırlanan iddianamede sanık Mustafa A. hakkında ‘Tasarlayarak Öldürme’ suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken diğer sanıklar hakkında ‘Kasten Öldürme’ suçundan müebbet hapis talebinde bulunulmuştu.

KUYU CİNAYETİNDE BİR TUTUKLAMA DAHA