ÇANTASINI DURAKTA UNUTTU, HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Denizli'de Burcu Arslan isimli genç kızın taksi durağında unuttuğu çantasını alan bir kişi, kredi kartının temassız ödeme seçeneğini kullanarak 5 bin liralık tekel ürünü satın aldı. Hırsız alışveriş yaparken güvenlik kameralarına yakalandı, genç kız hesabını kontrol edince hayatının şokunu yaşadı.

Pamukkale ilçesinde yaşayan Burcu Arslan (21), arkadaşıyla birlikte eve dönmek için taksi bekledikleri durakta çantasını unuttu. Taksi ücretini arkadaşının ödemesi nedeniyle çantasına ihtiyaç duymayan genç kız, birkaç saat sonra beklediği para transferini kontrol etmek için mobil uygulamaya giriş yapınca hayatının şokunu yaşadı. Kredi kartıyla yaklaşık 5 bin liralık alışveriş yapıldığını fark eden Arslan, çantası ve cüzdanının çalındığını anladı.

KREDİ KARTINI TEMASSIZ KULLANIP ALIŞVERİŞ YAPMIŞ

Kartın temassız özelliğiyle tekel ürünü satın alındığını gören Arslan, alışverişlerin yapıldığı işletmelerin yolunu tuttu. Kredi kartının kullanıldığı anları güvenlik kamerasından izleyen Arslan, kartını iptal ettirdikten sonra bakiyesinin yarısından fazlasını bitiren şüpheli hakkında şikayetçi oldu. Polis, bulduğu çantayı geri getirmek yerine çalarak kartı kullanan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

ÇANTASINI DURAKTA UNUTTU, HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

5 BİN TL HARCAMIŞ

Güvenlik kameralarına yansıyan rahat tavırları ile pes dedirten hırsızın yakalanmasını isteyen Burcu Arslan, “Arkadaşımla taksiye bindik ve evime geldim. Araçtan indikten sonra ödemesini arkadaşım yaptı. Arkadaşımdan para transferi bekliyordum. Banka hesabıma mobil uygulamadan girdim. 8-9 bin liraya yakın bakiyem olması gerekiyordu. İncelediğimde bakiyenin düşük olduğunu fark ettim. Arkadaşıma en son harcama yapılan işletmelerde ürün alıp almadığını sordum ve olumsuz yanıt alınca çantamın olmadığını ve kartımın başkası tarafından kullanıldığını fark ettim” dedi.

ÇANTASINI DURAKTA UNUTTU HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

“KENDİ KARTI GİBİ HARCAMIŞ”

Kredi kartının kullanıldığı işyerlerine gittiğini söyleyen genç kız, “İşyerlerinde güvenlik kamerası görüntülerini izledim. Görüntülerde çantamı alan şahıs çok rahattı. Karakola gidip şikayetçi oldum ve hemen kartımı kapattırdım. Kart kendisine aitmiş gibi alışveriş yapmış. Ben yemedim sen ye der gibi hareket etmiş. İlk önce şapkasız giriyor ve sonra kameralara yakalanmamak için şapka takıyor. Cüzdanımın içerisinde kredi-hesap kartlarım, kimlik kartım, bir miktar nakit paramı da almış. Kartımda yaklaşık 5 bin TL'ye yakın harcama var ve 4 bin TL kalmış durumda” dedi.