KAYIP DENİZLİLİ İŞ İNSANININ KİŞİSEL EŞYALARI TEKNEDE BULUNDU

İşadamı Yasin Cinkaya için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı arama çalışmalarına ekstra uçak, helikopter, insansız hava aracı ve iki bot timi daha dahil etti. Bu arada Cinkaya’nın özel eşyalarının teknesinde bulunduğu açıklandı.

Didim’de teknesi ile denize açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan iş insanı Yasin Cinkaya’nın kaybolmasının üzerinden iki gün geçti. Teknesi denizden 6 mil açıkta bulunan Cinkaya için Sahil Güvenlik Komutanlığı takviye ekiplerle arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Açıklamada Cinkaya’nın özel eşyalarının teknesinde bulunduğu, çantası, montu ve oltalarının teknede olduğu kaydedildi.

EKİP SAYISI ARTIRILDI

Açıklamada arama kurtarma ekipleri sayısının artırıldığı da kaydedilerek helikopter, İHA ve uçak ile iki bot ekibinin kurtarma çalışmalarına katıldığı kaydedildi. Açıklamada; “14 Aralık 2023 tarihinde saat 09,21’de, Aydın ili Didim ilçesi açıklarında Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde, üzerinde şahıs bulunmayan başıboş halde sürüklenen bir tekne olduğu ihbarının alınması üzerine olay mahalline derhal 2 sahil güvenlik botu sevk edilmiştir.

Bölgeye intikal eden sahil güvenlik unsurları tarafından Türk Bayraklı FBR isimli tekne içerisinde kimsenin bulunmadığı ve teknede çanta, mont, olta takımı ve benzeri eşyaların olduğu tespit edilmiştir.

Müteakiben yapılan araştırmada bir şahsın tekne ile denize açıldığı bilgisine ulaşılmış, denize düştüğü değerlendirilen şansın bulunması maksadıyla olay mahalline ilave bir sahil güvenlik uçağı, bir sahil güvenlik helikopteri, bir insansız hava aracı ve iki sahip güvenlik botu daha sevk edilmiştir

Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde halihazırda bir bulguya rastlanmamıştır. Kayıp olduğu değerlendirilen şahsı arama faaliyetlerine devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.