JASAT’TAN ALTIN GÜNÜ OPERASYONU

Denizli’de aynı işyerinde çalıştığı iki arkadaşının evine ait anahtarları çoğaltıp, işyerinden birkaç saat izin alarak evlerini soyan şüpheli JASAT ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 'Altın Günü’ adını verdiği operasyonda yakalandı. Mağdur ettikleri iki ailenin altınlarını iade eden şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlginç olay Denizli’nin Pamukkale İlçesindeki Pınarkent Mahallesi’nde meydana geldi. 2022 yılında bir evden hırsızlık olayında mağdurların 500 bin liralık altınları çalındı. İkinci olay ise geçtiğimiz yıl Ekim ayında meydana geldi. Mehmet K. ve eşinin evine giren hırsızlar, bir mermer ocağında asgari ücretli olarak çalışan çiftin 10 yıllık birikimi olan 700 bin liralık altınını çaldı.

İşten dönen çift soyulduklarını anladıklarında Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT)’ne başvurdu. Her iki olayda da soyulan evlerde yapılan incelemede zorla girme izlerine rastlanmadı, kapıların zorlanmadığı tespit edildi.  

‘SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ’

JASAT’ın ‘Altın Günü’ adını verdiği operasyon kapsamında soruşturma derinleştirildi. Yaklaşık 4 ay süren çalışma sonunda şüphelinin mağdur aileler ile aynı işyerinde çalışan S.A. isimli bir kadın olduğu tespit edildi. Şüpheli kaçmasına fırsat verilmeden gözaltına alındı.

JASAT’TAN-ALTIN-GÜNÜ-OPERASYONU

‘İZİN GÜNÜNDE SOYMUŞ’

Şüpheli’nin 1,2 milyon liralık soygunu nasıl yaptığı da soruşturma sırasında ortaya çıktı. İş arkadaşlarını aileleri ile birlikte evinde misafir eden şüphelinin, misafirlerine kendi ziynet eşyalarını gösterdiği daha sonra iadeyi ziyarete gittiği sırada da mağdur ailelerin altınlarına baktığı ve varlığından emin olduğu ortaya çıktı. İşyerinde çalıştıkları sırada mağdurlardan habersiz çantalarını kurcalayarak anahtarlarını aldığı, anahtarların kopyasını yaptırarak çantalarına geri bıraktığı belirlendi. Mağdurların işte çalıştıkları sırada da işyerinden birkaç saatliğine izin alarak evlerine gittiği ve altınları çaldığı ortaya çıktı.

JASAT’TAN ALTIN GÜNÜ OPERASYONU

‘SERBEST BIRAKILDI’

Şüpheli yakayı ele verdikten sonra şikayetçi ailelerin kalan altınlarını iade ederken, zararlarını da karşıladı. Çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer yandan JASAT ekipleri mağdur iki ailenin de altınlarını eksiksiz olarak iade etti.  Mağdurlardan Mehmet K.; “Ben ve eşim askeri ücretli işte çalışıyoruz. 10 yıllık birikimmizdi. Ben Denizli’de ikamet ediyorum. 4 ay önce altınlarım çalındı. 700 bin lira değerindeydi. Jandarmaya haber ettik. 4 aylık çalışma sonucu hırsızı yakaladılar. 700 bin lira değerindeki altınlarımızı bize geri teslim ettiler. Allah jandarma ekiplerimizden razı olsun. Çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.