KİŞİSEL VERİLERİN İFŞASINA 2 YIL HAPİS CEZASI

Denizli’de sosyal medyada kurduğu ‘trafik yaşam grubu’nda bir vatandaşın kişisel verilerini ifşa etmekle suçlanan Osman B.’nin iki yıl hapis cezasına çarptırıldığı ileri sürüldü.

Sosyal medyada oluşturulan gruplar, kişisel verilerin korunmasına yönelik en büyük tehditlerden biri olmayı sürdürüyor. Türkiye internet yayıncılığına ilişkin yasal düzenlemelere alışmakta zorlanıyor. Denizli’de de bir sosyal medya editörü Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu çiğnediği için ceza aldı.

Sosyal medya platformlarında yer alan ‘Denizli Trafik Yaşam’ grubunda yapılan bir paylaşım yargıya taşındı. Bir şikayet üzerine Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, grubun editöre Osman B. (42) hakkında soruşturma başlattı. Denizli 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede Kişisel Verilerin Korunması Kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Osman B. mahkemece iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şüphelinin ‘hakaret’ suçundan kaydı olduğu ileri sürüldü. Tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.