O CİNAYETİN YARGILAMASINDA KARAR ÇIKMADI

Acıpayam’da evi terk ettiğini ileri sürdüğü eşi Emine Y. ile evinde kaldığı Mehmet A.’yı öldüren, annesi Gülperi A’yı ise ağır yaralayan katil zanlısı Erdal Y’nin yargılamasına devam edildi.

Olay önceki yıl Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Ören Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre cinayetten yaklaşık bir hafta önce evi terk eden iki çocuk annesi Emine Y. (38), Mehmet A. (33) ile annesi Gülperi A. (51)’ın yaşadığı evde kalmaya başladı. Eşinin yerini öğrenen katil zanlısı Erdal Y.(39) iddiaya göre tüfekle evi bastı. Emine Y., Mehmet A. ve Gülperi A’ya kurşun yağdıran katil zanlısı tüfeğin tutukluk yapması üzerine bu kez tabancası ile ateş etmeye devam etti. Silah sesini duyan vatandaşların ihbarı ile olay yerine sağlık ekipleri geldi. Emine Y. ile Mehmet A.’nın olay yerinde hayatını kaybettiği, Gülperi A.’nın da ağır yaralı olduğu belirlendi.

Olay yerinden kaçan katil zanlısı Muğla’nın Dalaman ilçesine girişte gözaltına alındı. Olayda kullandığı tüfek aracında bulunurken, tabanca ise olay yerine yakın bir mesafede JASAT tarafından tespit edildi.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tasarlayarak ve kasten öldürmek suçlaması ve adam öldürmeye teşebbüs suçlaması ile sanığın cezalandırılması istendi.

Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması devam eden olayın son celsesinde savcılık mütalaasını sundu. Sanık hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Görüşü sorulan sanık Erdal Y. “İstenmeyen olaylar arbede neticesinde gerçekleşti. Çok pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti dosyanın bilirkişiden dönüşünün beklenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Haziran gününe erteledi.