45 KİLOLUK HATİCE NİNE 5 KİŞİYİ DARP ETMEKLE SUÇLANDI

Avdan’daki çevre mücadelesinin simge ismi 75 yaşındaki Hatice Kocalar, kamulaştırma kararını uygulayan inşaat firmasının çalışanlarını darp ettiği ileri sürüldüğü davada hâkim karşısına çıktı. Suçlamaları duyan Kocalar; “45 kiloyum bunları nasıl yapayım?” diye sordu.

Tavas’a bağlı Avdan’da Cumhurbaşkanlığının acele kamulaştırma kararı sonrasında kömür işletmesi kurulması için çalışma yürüten inşaat firması çalışanları, bölgedeki çevre eylemlerinin simge ismi 75 yaşındaki Hatice Kocalar tarafından darp edildiklerini ileri sürerek şikâyetçi olmuştu.

Olayın yargılaması Tavas Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü. Yargılamanın ikinci celsesinde sanık Hatice Kocalar mahkemedeki yerini alırken saldırıya uğradığını savunan iki firma çalışanı duruşmaya katılmadı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

45 KİLOLUK HATİCE NİNE 5 KİŞİYİ DARP ETMEKLE SUÇLANDI

KENDİSİNİ SAVUNDU

Hakkında basit yaralama suçundan iki kez 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası istenen Kocalar’ın sopa ile saldırdığı ve cezalandırılması istendi. Savcılığın iddiaları karşısında savunmasını yapan Kocalar; “Kimseye saldırmadım. Tarlamda ürünlerim vardı. Olay sırasında tarladayım. İnşaat çalışanları geldiler. Neden geldiklerini sordum. ‘Sen çık biz burayı kazacağız’ dediler. Bin de kazmamalarını istedim, önce ekili ürünlerimi almam gerektiğini söyledim. Bu ürünler benim tek geçim dedim. Çıkmayacağımı söyledim, ‘siz çıkın’ dedim. Daha sonra çekip gittiler” ifadelerini kullandı.

45 KİLOLUK HATİCE NİNE 5 KİŞİYİ DARP ETMEKLE SUÇLANDI

Firma çalışanlarını darp ettiği iddiasına ise; “5 kişi geldiler. Ben 75 yaşında 45 kilo bir kadınım. Bunları nasıl yapayım? Ben nasıl edeyim böyle. Niye cezalandırılıyorum bir şey yapmadım. Bu neyin cezası” diye sordu.

Kocalar’ın eşi Bekir Kocalar da tanık sıfatıyla duruşmada ifade verdi. Şikâyetçi olan iki firma çalışanı duruşmaya katılmadı. Yargılama 28 Mayıs tarihine ertelendi.

Diğer yandan çevre örgütleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri Hatice Kocalar’a destek verdi.

45 KİLOLUK HATİCE NİNE 5 KİŞİYİ DARP ETMEKLE SUÇLANDI