80’LİK NİNEYE ‘SAHTE KOMUTAN’ TUZAĞI

Kendilerini jandarma olarak tanıtan ve birbirlerine ‘komutanım’ diye hitap eden dolandırıcılar 80 yaşındaki kadının para ve altınlarını dolandırdı. Gerçek komutanlar ise dolandırıcıları 4 saatte yakaladı.

Denizli’nin Tavas ilçesinde üç dolandırıcılık şüphelisi tuz ağa düşürdükleri 80 yaşındaki kadının para ve altınlarını alarak dolandırdı. 

Tavas’ta yaşayan 80 yaşındaki N.T.’nin evine giderek kendilerini jandarma olarak tanıtan 2 şüpheli yaşlı kadının çocuklarının Almanya’da tutuklandıklarını, evdeki altın ve paraları vermezlerse kendisinin de tutuklanacağını söyleyerek korkuttular. Görüşme sırasında şüphelilerden birinin diğerine ‘komutanım’ diye hitap ederek inandırıcılıklarını artırmaya çalıştıkları belirlendi. Korkan yaşlı kadın toplam 900 bin lira değerinde para ve bir miktar ziynet eşyasını dolandırıcılara teslim etti.

KOMŞULARINA ANLATTI

Korkan kadın dolandırıcıların ayrılmasından sonra durumu komşu ve akrabalarına anlattı. Yakınları da dolandırıldığını anlayarak ihbarda bulunmasını sağladı. Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Kimi (JASAT) dedektifleri Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte yürüttükleri soruşturma kapsamında Denizli’de iki adrese operasyon gerçekleştirdi. Olaydan 4 saat sonra gerçekleştirilen operasyonda dolandırıcılık şüphelisi üç kişi yaşlı kadından aldıkları para ve altınlarla ele geçirildi. Şüphelilerin 4 saat içinde 100 bin lirayı harcadıkları ve 800 bin lira değerinde nakit para ve altın ele geçirildiği belirtildi.

İKİ TUTUKLAMA

Gözaltına alınan şüphelilerden 31 yaşındaki Aykut T.’nin 11 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. 28 yaşındaki Sezgin Ö.’nin ise suç kaydına rastlanmadı. Her iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olaya adı karışan 25 yaşındaki Berkay Kemal A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu şüphelinin de üç suç kaydına rastlandı.