81 İLDE ÇEMBER OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aranan şahıslara yönelik 81 ilde ve 4 gün süren “Çember-15” operasyonları düzenlendiğini ve arama kaydı bulunan 2 bin 840 firarinin yakalandığını açıkladı.

 

İl jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 81 il genelinde aranan şahıslara yönelik “Çember-15” operasyonları düzenlendi. 4 gündür devam eden operasyonlarda arama kaydı bulunan 2 bin 840 firari yakalandı. Yakalananların 2 bin 797’si 0-5 yıldır, 25’i 5-10 yıldır, 18’i ise 10 yıl ve üzeri süreden beri arandığı tespit edildi. 442 şüpheli hırsızlıktan 250’si dolandırıcılıktan, 103’ü yağmadan, 22’si adam öldürmeden, 67’si cinsel suçlardan, 450’si narkotik suçlarından, 45’i terörden, 297’si kaçakçılık ve organize suçlardan ve kalanı ise diğer suçlardan arandığı ortaya çıktı.

“FİRARİ SUÇLULAR İÇİN ÇEMBER DARALIYOR”

Operasyonu sosyal medya hesabından duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “Firari suçlular için çember daralıyor. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Operasyonları yöneten valilerimizi, kaymakamlarımızı, il jandarma komutanlarımızı, il emniyet müdürlerimizi, sahil güvenliğimizi ve operasyonlara katılan polislerimizi, jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle” diye şeklinde ifade etti.