DENİZLİ’DE NARKOÇELİK OPERASYONU

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aralarında Denizli’nin de bulunduğu 46 ilde, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 9 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlarla sokak satıcılarına yönelik “Narkoçelik-10” operasyonları düzenlendi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlarla sokak satıcılarına yönelik “Narkoçelik-10” operasyonları yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri tarafından yapılan operasyonlara; 615 ekip, bin 542 personel ve 35 narkotik dedektör köpeğinin katıldı. Operasyonlar; İzmir, Ankara, Antalya, Samsun, Mersin, Kırklareli, Adana, Konya, Aydın, Karaman, Bolu, Çanakkale, Isparta, Van, Osmaniye, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Muğla, Şanlıurfa, Bursa, Kırıkkale, Hatay, Rize, Düzce, Bilecik, Malatya, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Trabzon, Tekirdağ, İstanbul, Adıyaman, Aksaray, Denizli, Kahramanmaraş, Yalova, Yozgat, Balıkesir, Mardin, Batman, Gümüşhane ve Eskişehir’de gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında; 1 ton 19 kilo uyuşturucu madde ve 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. 250 zehir taciri ve sokak satıcısı ise yakalandı. Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca; düzenlenen operasyonlar; Hakkari, İstanbul, Van, Malatya, Bingöl, Afyonkarahisar, Samsun, Tekirdağ ve Iğdır’da yapıldı. Operasyonlar kapsamında 21 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

“OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Operasyonları sosyal medya hesabından duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Zehir tacirlerine sesleniyorum; gençlerimizi zehirlemenize asla izin vermeyeceğiz. Sizi tek tek yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” diye konuştu.