EKİPLERİ GÖRÜNCE MALZEMELERİ BIRAKIP KAÇTILAR

Buldan’da kaçak balık avcıları, tarım ilçe müdürlüğü ve jandarma ekiplerini görünce tüm malzemelerini bırakarak kaçtı. Ekiplerin denetimi üreme dönemindeki binlerce balığın hayatını kurtardı.

Denizli’nin Buldan ilçesindeki Derbent Barajında, üreme dönemindeki yumurta ile yüklü sazan balıklarını ağ sererek avlamak isteyen kaçak avcılar, ekipleri görünce arkalarına bile bakmadan kaçtı.

Göl kenarında bazı şüpheli şahısların bot şişirmeye çalıştıkları ve ağ malzemelerini araçtan indirdiklerini fark eden bölge sakinleri hemen ihbarda bulundu.

Tarım ilçe müdürlüğü ve jandarma ekipleri süratle bölgeye giderek kaç avcılara suçüstü yapmak istedi. Fakat gölün diğer tarafından ekiplerin geldiğini fark eden kaçak avcılar malzemelerini bile toplamadan hızla göl kenarını terk etti.

EKİPLERİ GÖRÜNCE MALZEMELERİ BIRAKIP KAÇTILAR

Arkalarına bakmadan izlerini kaybettiren kaçak avcılar, arkalarında bin 500 metrelik ağ ve bu ağları suya sermekte kullanılan bot ile çeşitli ekipman ve aparatları bıraktılar. Bulunan malzemelere el konuldu.

Ekipler operasyonları ile sucul yaşamın yeniden canlanmaya başladığı baraj gölünde binlerce sazan balığını kurtarmış oldu. Olayın ardından jandarma ekipleri 1 Haziran’a kadar sürecek av yasağı döneminde bölgedeki göl ve derelerde kontrollerini artırdı.