TIR REFÜJÜ AŞTI 6 YARALI

Sarayköy’de kontrolden çıkan tır refüjü aşıp karşı şeritteki otomobile çarptı. Kazada biri ağır 6 kişi yaralandı.

Korkunç kaza dün gece Denizli-Aydın yolunda meydana geldi. Yolun Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Duacılı Mahallesi mevkiinde Fırat D. yönetiminde seyir halindeki 20 SS 485 plakalı tır kontrolden çıkarak orta refüjü aşarak karşı şeride geçti. Bu sırada Mesut Çoban yönetimindeki 42 Y 5406 plakalı otomobile çarptı. Sürüklenmeye devam eden tır daha sonra yol kenarında şarampole devrildi ve yan geldi.

Kazayı gören sürücülerin ihbarı üzerine kaza mahalline çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri yolu trafiğe kapatarak, diğer sürücülerin güvenliğini sağlamaya çalışırken sağlık ekipleri de otomobildeki yaralılara müdahale etti.

TIR REFÜJÜ AŞTI 6 YARALI

Araçta sıkışan Mustafa Çoban itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile çıkarılarak Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Eşi Özlem Çoban ile çocukları Dünya, Eylül, Elif Ada ve Mustafa (10) ilk müdahaleleri kaza yerinde yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Sürücü Mustafa Çoban’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu diğer yaralıların ise hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi.

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan tır sürücüsü Fırat D. polis tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan Denizli-Aydın karayolunun bir şeridi yapılan çalışmaların ardından bir süre sonra yeniden trafiğe açıldı.