42 İLDE NARKOÇELİK OPERASYONU

Uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik aralarında Denizli’nin de bulunduğu 42 ilde ‘Narkoçelik-14’ operasyonları yapıldı. 3 helikopter 44 narkotik dedektör köpeğinin katıldığı operasyonlarda 321 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri tarafından zehir tacirlerinin oluşturduğu yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik ‘Narkoçelik-14’ operasyonları yapıldı. Operasyonlarda; 682 ekip, 2 bin 46 personel, 3 helikopter ve 44 narkotik dedektör köpeği yer aldı.

DENİZLİ’DE DE YAPILDI

Operasyonlar; İstanbul, Konya, Şanlıurfa, Manisa, Samsun, Elazığ, Gaziantep, Sakarya, Denizli, Adana, Osmaniye, Sivas, Ankara, Van, Bitlis, Erzurum, İzmir, Mersin, Bingöl, Kırklareli, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Isparta, Malatya, Çorum, Diyarbakır, Balıkesir, Adıyaman, Kırşehir, Ordu, Antalya, Aydın, Muş, Trabzon, Muğla, Kırıkkale, Kütahya, Kayseri, Bursa, Afyonkarahisar, Iğdır ve Kocaeli’de düzenlendi.

321 GÖZALTI

42 ilde düzenlenen operasyonlarda; 322 kilo uyuşturucu madde ile 135 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında toplam 321 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

10 AYDA 39 BİN 661 OPERASYON

10 aylık süre içinde uyuşturucu madde imalatçılarına, bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik toplam 39 bin 661 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 121 ton uyuşturucu, 42 milyon adet uyuşturucu hap ve 157 milyon kök kenevir ele geçirildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde sattığı ve uyuşturucu kullandığı ileri sürülen toplam 310 bin 639 kişi gözaltına alındı. Bunların 28 bin 44’ü tutuklandı. 12 bin 554’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

“HER AN ENSELERİNDEYİZ”

Operasyonları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polisimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.