BOZDOĞAN-30 OPERASYONLARINDA 147 ŞÜPHELİ YAKALANDI 

Denizli'nin de aralarında bulunduğu 29 ilde bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen "Bozdoğan-30" operasyonlarında 147 şüpheli yakalandı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 19 ilde, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 15 ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen "BOZDOĞAN-30" operasyonlarında 147 örgüt üyesi şüphelisinin yakalandığını belirtti. Bakan Yerlikaya, "Yılın 365 günü, dört mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden jandarmamız ve polisimizle operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek." dedi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlıkları tarafından Adıyaman, Ağrı, Aydın, Burdur, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Kilis, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Tekirdağ ve Van'da; Emniyet Müdürlükleri tarafından İstanbul, Mersin, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Elazığ, İzmir, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da operasyonlar düzenlendiğine işaret ederek, jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, terör örgütüne üye olma, örgüte yardım ve yataklık etme suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini aktardı. 

BOZDOĞAN-30 OPERASYONLARINDA 147 ŞÜPHELİ YAKALANDI 

BASIN YAPILANMASI İÇİNDE FAALİYET GÖSTERMİŞLER 

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 15 ilde gerçekleştirilen operasyona ilişkin bilgi verilen açıklamaya göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İstanbul merkezli Ankara ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin; bölücü terör örgütünün 'basın yapılanması' içinde faaliyet gösteren, terör örgütüyle bağlantılı ve terör örgütü lehine yayın yapan haber sitelerinde faaliyet yürüterek propaganda içerikli program ve haberler yaptıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları ve terör örgütünün basın komitesi içinde faaliyet göstererek, örgüte yönelik yayın yapan kanallarda muhabirlik yaptıkları tespit edildi. 

BOZDOĞAN-30 OPERASYONLARINDA 147 ŞÜPHELİ YAKALANDI 

HAKLARINDA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI OLANLAR VAR 

Operasyon düzenlenen diğer iller Mersin, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Elazığ, İstanbul, İzmir, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Van TEM Şube Müdürlüklerince yapılan operasyonlarda şüphelilerin; Nevruz etkinliklerine katılarak terör örgütünün propagandasını yaptıkları, 2022 yılı içinde ülkemize illegal yollardan giren ve tespit edilen terör örgütü mensuplarına ülkemize geçişleri sırasında yardım ettikleri, geçmiş dönemlerde terör örgütü içinde faaliyet gösterdikleri ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve arama kayıtları bulundukları tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda ruhsatsız tabancaya, çok sayıda av tüfeğine, plastik el bombası ve çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konulduğunu belirten Bakan Yerlikaya, "Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmalarımızı ve Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerine yer verdi. 

BOZDOĞAN-30 OPERASYONLARINDA 147 ŞÜPHELİ YAKALANDI