ŞAFAK BASKININDA 14 GÖZALTI

Sosyal medyada sahte hesaplarla kiralık ev, elektrikli bisiklet ve ATV ilanları veren, kiralamak isteyen vatandaşları yabancı şahıslar adına kayıtlı cep telefonu hatlarıyla irtibata geçerek dolandıran şebeke çökertildi.

 

Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin ortak operasyonlarında dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Denizli’nin yanı sıra Muğla ve Burdur’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı. Şafak baskınında şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda dolandırıcılıkla elde ettikleri bir miktar para, yabancı uyruklu kişiler adına kayıtlı telefon hatları, çok sayıda cep telefonu ve malzemeler ele geçirildi.

İLAN VERİP DOLANDIRMIŞLAR

Şüphelilerin dolandırıcılık amacıyla sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde kiralık ev, elektrikli bisiklet, ATV ilanları yayınlattıkları ortaya çıktı. Müşterileri ile yabancı uyruklu şahıslar üzerine alınmış hatlar üzerinden temas kurdukları, paraların banka hesaplarına yatırılmasının ardından teması kestikleri, bu şekilde dolandırıcılık yaparak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

10 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından Denizli Adalet Sarayı’na getirilen şüphelilerden 10’u tutuklanırken 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamaları ile yargılanacak,