ORTALIK BİR ANDA KARIŞTI

1 Mayıs kutlamaları için sendika ve sivil toplum kuruluşları toplanıyor. Gazi Bulvarı’nda toplanan gruba yönelik tepkiler ortamı bir anda gerdi. Polis olaya müdahale etti.

Denizli’de 1 Mayıs kutlamaları için geri sayım başladı. Tertip Komitesi sivil toplum örgütlerinin Çınar Meydanı’nda toplanarak Ulus’a yürüyüşe geçeceğini açıkladı. Gruplar toplanmaya başladı. DİSK üyeleri de Gazi Bulvarı üzerindeki Candoğan Parkı önünde buluştu. 

Bu sırada gruba dahil olan bir kişinin LGBT bayrağı taşıdığını iddia eden iki kişi tepki gösterdi. Yaşlı adama müdahale edilerek taşıdığı bayrak elinden alınmak istendi. Bu sırada yaşlı adamın kıyafetleri parçalandı.

Tepki gösteren kişiler kalabalığa yönelik sözlerle gerginliğin tırmanmasına neden oldu. Bu sırada polis ekipleri olay yerine gelerek durumu kontrol altına almaya çalıştı. Fakat iki kişinin tepkilerinde ısrarı vatandaşların da onlara tepki göstermesine neden oldu.

Polis ekipleri iki kişiye şikayetçi olup olmadıklarını sordu. Şikayetçi olmayacaklarını belirtmeleri üzerine alandan uzaklaşmasını istedi. Fakat uzaklaşmamakta direnen ve kalabalığa yönelik sözlerini sürdüren bir kişi polis otosuna bindirildi. Bu sırada polisin müdahalesi vatandaşlardan destek gördü. Olayı izleyen kalabalık polisleri alkışladı.

Olay sırasında DİSK üyeleri de parkın bir köşesinde beklemeyi sürdürdüler ve olaylara karışmamak için sendika üyeleri sık sık uyarıldı.

Tüm olup biten vatandaşların da ilgisini çekti. Gerginliği gören vatandaşlar olayı izlemek için birbiriyle yarıştı.