DENİZLİ'DE HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKTI

Büyükşehir belediyesine bağlı Sokak Hayvanları Barınma Merkezi’ne ait bir araçtan sokak köpeğine uyuşturucu iğne atılması, barınak personelinin araçtan inmemesi ve köpeği bırakarak gitmesi tepkiyle karşılandı. Denizli Hayvan Dostları kentte köpeklerin topluca öldürüldüğünü ve çöplüğe atıldığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. 

 

Denizli’de bir konutun güvenlik kamerası görüntüleri hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Cumhuriyet mahallesinde 30 Nisan günü çekildiği belirlenen görüntülerde Denizli Büyükşehir Belediyesine ait Sokak Hayvanları Barınma Merkezine ait bir araç ve personel dikkat çekiyor.

DENİZLİ'DE HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKTI

Görüntülerde barınak personeli, küpeli olduğu bilinen bir sokak köpeğine, araçtan inmeden uyuşturucu iğne atıyor. Personel daha sonra araç ile sokak köpeğini bir süre takip ediyor. Uyuşturucu iğnenin etkisi ile bir köşede yatan sokak köpeğini orada bırakarak alanı terk ediyor.

Hayvanseverler görevlilerin işlem yapmadan olay yerini terk etmesinin nedeni olarak mahalle sakinlerinin tepki göstermesi olduğunu belirtiyor.

DENİZLİ'DE HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKTI

TEPKİ ÇEKTİ

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasından sonra hayvanseverler sert tepki gösterdi. Bazı hayvanseverler esas amacın sokak hayvanlarını öldürmek olduğunu, tepkiler üzerine görevlilerin alanı terk ettiğini savundu. Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Bülent Gökçe ise uyuşturucu iğnelerin yetkili personel tarafından yapılması gerektiğini, bu ilaçlarda dozun çok önemli olduğunu, hayvanın uyuşturulmak istenirken ölebileceğini hatırlattı. Gökçe, barınak personelinin uyuşturulmuş durumdaki sokak hayvanını uyandırmadan olay yerinde ayrılmaması gerektiğini hatırlatarak; “Araç içinden, köpeğin önünü keserek uyuşturucu iğne atılıyor. Hekim ya da teknisyen olmadan bu iğne kullanılamaz. Dozajı son derece önemlidir. Hayvanın ölümüne neden olabilir. Ekip bu hayvanı almadan gidiyor. Hayvan yolun ortasında kalabilirdi. Aşırı dozdan ölme ihtimali var. Ayrıca uyuşuk vaziyette olduğu için araç altında kalabilir. Hayvanı uyandırmadan gidemezler. Bu yapılanları kabul etmiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

DENİZLİ'DE HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKTI

ÖTENAZİ Mİ UYGULANIYOR?

Denizli’de sokak hayvanlarının sayısında gözle görülür bir düşüş olduğunu belirten Gökçe, toplu gömülmelere dair duyumlar aldıklarını kaydetti. Şubat ayı sonunda çöp araçları aracılığı ile çöp döküm sahasına toplu köpek cesetleri atıldığını kaydeden Gökçe, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ettiklerini kaydetti. Çöplük alanın kazılmasını, çıkan köpeklere otopsi yapılmasını isteyen Gökçe; “Bunların öldürüldüğü kanaatindeyiz. Çöp sahasına köpeklerin atıldığını görenler var. Suç duyurusunda bulunduk. Hayvanlara otopsi yapılmasını, ölüm nedenlerinin belirlenmesini istiyoruz. Varsa görevini kötüye kullanan, ihmalkâr davranan ya da suç işleyen personelin cezalandırılmasını istiyoruz. Yüzlerce hayvanın bu şekilde öldürüldüğünü ve gömüldüğünü düşünüyoruz. Sahada besleme yapan tüm arkadaşlarımız sokak hayvanlarında gözle görülür bir düşüş olduğunu tespit etti” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ'DE HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKTI