DENİZLİ'DE HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKTI

Bir sosyal medya kullanıcısının sokak hayvanlarına eziyet ederek öldürdüğüne ilişkin görüntüleri yayınlaması, Denizli’de de kendisi gibi sokak hayvanlarını öldüren bir ismi işaret etmesi ortalığı karıştırdı. Hayvanseverler sert tepki gösterdi, hedef gösterilen Denizlili Y.Ç. şikayetçi olacağını açıkladı. Polis görüntülere ilişkin soruşturma başlattı

Dün gece sosyal medyada yayınlanan bazı görüntüler tüm Türkiye’de hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Sahte hesap kullandığı düşünülen bir kullanıcı, bir kediye yapılan işkence ve eziyet görüntülerini paylaştı. Görüntülerdeki kişi elinde daha başka kediler olduğunu ve tümünü tek tek temizleyeceklerini söyledi. Paylaşımlarında ayrıca Atatürk ve İstiklal Marşı dahil milli değerlere hakaret edildiği görüldü.

Daha sonra Denizlili Y.Ç. adlı kullanıcıyı etiketleyerek; ‘Kardeşim, Denizli, Pamukkale, Siteler Mahallesinde hayvan bırakmadı. Sağ olsun hepsini tek tek fişliyor. Elimde onlarca kedi var. Y.Ç.’ye zarar gelirse hepsinin sonu toprak olacak’ paylaşımı yaptı.

Bu paylaşımlar sosyal medyada hayvanseverlerin büyük tepkisini çekti. Her iki hesap da şikayet edildi.

POLİS ARAŞTIRMA BAŞLATTI

Diğer yandan Denizli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri gece olaya el attı. Hedef gösterilen Y.Ç.’nin adına sahte hesap açıldığı ortaya çıkarıldı. Y.Ç.’nin polis merkezine giderek şikayetçi olduğu öğrenildi. Bu kişinin evi ve çevresinde yapılan incelemede, videodaki görüntülerle eşleşen bir mekâna rastlanmadı. Ayrıca bölgede hayvanlara eziyet yapıldığına dair bulguya da ulaşılamadı.

Polis şimdi yayınlanan videonun gerçek kaynağının tespit edilmesine yönelik çalışma başlattı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ise; “Araştırmalarda ilimizde hedef gösterilen bir şahsın adına sahte sosyal medya hesabı oluşturulduğu, bu hesap üzerinden bahse konu videonun paylaşıldığı, söz konusu şahsın polis merkezimize gelerek kendi adına sahte hesap oluşturan ve kendisini hedef gösteren kişi ve kişilerden şikâyetçi olduğunu beyan etmiştir.

Hedef gösterilen şahsın ikametinde ve çevresinde yapılan araştırmada ikametin ve çevresinin videoda bulunan görüntülerle uyuşmadığı ve herhangi bir hayvana yapılan eziyete ilişkin iz ve emareye rastlanılmadığı tespit edilmiştir. Paylaşılan videonun nerde ve ne zaman çekildiğine dair net bir bilgi ve belgeye ulaşılamamıştır. Söz konusu videonun asıl kaynağının tespitine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.