ESKİ BAKAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Denizli 21. Dönem DSP Milletvekili, Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Kocabatmaz, hayatını kaybetti. Cenazesi yarın saat TBMM'de yapılacak törenin ardından Denizli'de toprağa verilecek.

TBMM'de Denizli'yi 21. dönemde temsil eden DSP Milletvekili ve Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Kocabatmaz 78 yaşında yaşamını yitirdi. Ankara'da bir süredir tedavi görmekte olan Kocabatmaz'ın cenazesi yarın saat 11.00'de TBMM'de yapılacak törenin ardından memleketi Denizli'ye getirilecek. Kocabatmaz, 10 Mayıs Cuma günü Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisinde cuma namazının ardından kılınacak namazdan sonra Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek.

KOCABATMAZ KİMDİR?

Tavas'ta 1946'da doğan ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun olan Kocabatmaz, çeşitli üniversitelerdeki akademik kariyerinin ardından Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde görev aldı. Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanlığı yapan Kocabatmaz, Bülent Ecevit'in kurduğu 57. Hükümette (ANASOL-M) Devlet Bakanlığı görevinde bulundu.