AMBULANS ÇAĞIRIP KAÇMIŞ

Dün Çal’da meydana gelen ve bir kişinin öldüğü motosiklet kazasının sırrı çözüldü. Jandarma, ambulansa haber veren şüphelinin aracında yaptığı incelemede kazaya dair izler bulunca olay aydınlandı. 

Olay dün sabah Denizli – Çivril karayolunun Çal ilçesine bağlı Denizler kavşağındaki kısmında meydana geldi. Yola savrulan 16 ALV 502 plakalı motosikletin sürücüsü Aslan Becip’in kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Çal İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Kaza yerinde bir başka araca ait fren izlerinin tespit edilmesi, motosiklette çarpmaya bağlı hasarın oluşması şüpheleri yoğunlaştırdı. 

Ekipler faili meçhul kazanın aydınlatılması için olay yeri yakınlarında bulunan kameralarda inceleme yaptı. Kaza öncesi olay yerinden geçen tüm araçlar kayıt altına alındı, detaylıca tarandı. 

Kazayı ihbar eden Durmuş Y.’nin aracının da şüpheli araçlardan biri olduğu tespit edildi. Kamera incelemelerinin ardından ihbarcı ile yeniden temasa geçildi. Bu kez ihbarcının kullandığı tanker üzerinde inceleme yapıldı. Tankerin yakıt deposu ve çamurluğunda kazaya dair izlere rastlandı. 

İddiaya göre Durmuş Y. kazaya karıştığını itiraf ederken, kazadan sonra şoke olduğunu, ambulansa haber verdiğini, sağlık ekiplerinin müdahalesi sırasında olay yerinin kalabalık olması nedeniyle korkarak kaçtığını belirtti. 

Jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.