İNTİHAR GİBİ

Askeri saha geçiş yolunda ters yönde süren sürücü, diğer araç sürücülerinin hayatlarını tehlikeye attı. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından o sürücü bulundu, ceza uygulandı. 

 

Denizli’de Askeri saha geçiş yolu olarak bilinen Muhsin Yazıcıoğlu caddesinde çekilen bir görüntü sosyal medyada büyük tepki çekmişti. 20 Mayıs’ta çekildiği belirlenen görüntüde SUV tipi bir araç bulvar üzerinde ters şeritten ilerlerken görüntülenmişti. 

Sosyal medyada çok kısa süre içinde binlerce kez paylaşılan bu görüntülere vatandaşlar büyük tepki göstermiş, ihmalkar sürücünün diğer araç sürücüleri ve yolcuların hayatını tehlikeye attığı vurgulanmıştı. 

Denizli Emniyet Müdürlüğü boş durmadı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü EDS Merkezi’nde kamera incelemeleri gerçekleşti, videodaki beyaz araç tespit edildi.  Sürücüye 7 bin 129 lira para cezası uygulandı ayrıca ‘trafik güvenliğini tehlikeye atmak’ suçundan adli işlem başlatıldı. 

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “İl Emniyet Müdürlüğümüz ilgili birimlerince kural ihlali yapan araç sürücüsüne ‘2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2-h (Aksine bir işaret bulunmadıkça tek yönlü karayollarında araçların ters istikamette sürülmesi), 47/1-c (Trafik işaret levhalar, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uymamak) maddelerinden toplam (7.129 TL) cezai işlem uygulanmış ayrıca ‘Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek’ suçundan adli işlem başlatılmıştır” denildi.