4 GÜNDE 45 GÖZALTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Denizli’nin de dahil olduğu 18 ilde ‘Kıskaç-17’ operasyonları yapıldığını ve 4 gün süren operasyonlar kapsamında 45 şüpheli gözaltına alındığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince; FETÖ’ye yönelik 18 ilde ‘Kıskaç-17’ operasyonları yapıldı. 4 gün süren operasyonlar; Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova’da yapıldı. Operasyonlar kapsamında toplam 45 şüpheli gözaltına alındı.

‘BYLOCK’ KULLANICISI OLDUKLARI TESPİT EDİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin örgütün sözde ‘Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu.

“FETÖ’CÜLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Yerlikaya; “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerine yer verdi.

11 AYDA BİN 518 TUTUKLAMA

Öte yandan Bakan Yerlikaya, 1 Haziran  2023 ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında FETÖ’ye yönelik olarak 5 bin 191 operasyon düzenlendiğini, 8 bin 153 şüphelinin yakalandığını bildidi. Gözaltına alınan 8 bin 153 şüphelinin bin 518’nini tutuklandığını kaydeden Bakan Yerlikaye  bin 751’i hakkında da adli kontrol kararı verildiğini söyledi.