3 YIL SONRA YAKALANDI

Denizli’de müteahhit Mehmet Yamer’in öldürülme olayında azmettirici olarak yargılanıp beraat eden, tahliyesinin ardından itiraz üzerine görülen duruşmada müebbet hapis cezası alan Halil K. üç yıllık firarın ardından akrabasının evinde yakalandı. 

Denizli’de 2018 yılı Kasım ayında müteahhit Mehmet Yamer’in öldürülmesi olayında azmettirici olarak aranan Halil K., JASAT operasyonu ile yakalandı. 

Yerel mahkemenin hakkında beraat kararı verdiği şüpheli cezaevinden tahliye edildikten sonra sırra kadem basmış, istinaf mahkemesindeki yargılamasında müebbet hapis cezasına çarptırılmış olmasına rağmen teslim olmamış ve yakalanamamıştı. 

İKİ AYLIK ÇALIŞMA SONUCU YAKALANDI
Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Merkezefendi İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin aranan şahıslara yönelik operasyonunda firari yakalandı. Dedektiflerin iki aylık çalışma sonrası üç yıldır firari olan Halil K’nin bir akrabasının yanında kaldığını tespit ettikleri öğrenildi. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Halil K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. JASAT ekipleri geçtiğimiz günlerde de 10 yıllık bir firariyi yakalayarak cezaevine teslim etmişti. 

NELER YAŞANMIŞTI?
Müteahhit Mehmet Yamer (40), 6 yıl önce işyerinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmiş, aynı saldırıda sekreteri Revzan Akbulut da yaralanmıştı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada Yamer’in Kuşadası’ndaki otelini sattığı Halil K. ve oğlu Kutluhan K. (30)’nin cinayeti azmettirdikleri, Gökhan D. (30)’nin tetikçi olarak cinayeti işlediği, Mert D. (23) ve Kemal A. (32)’nın da cinayete yardım ettiklerini belirlemişti. Denizli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılamada Halil K. hakkında beraat kararı verilirken diğer sanıklar müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından cezaevinde bulunan Halil K. tahliye edildi ve kayıplara karıştı. 

İTİRAZ ÜZERİNE YENİDEN YARGILANDI
Yamer Ailesinin avukatları kararı Antalya Bölge Adliye Ceza Mahkemesi’nde istinaf etti. 1. Ceza Dairesi’nde görülen duruşmada Halil K.’nin tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanması talep edildi. Mahkeme heyeti Halil K. hakkında müebbet hapis cezası kararı verdi. Hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

BİR CİNAYET DAHA İŞLENDİ
İlk cinayetten bir yıl sonra bu kez firari Halil K.’nin oğlu emlakçı Oğuzhan K. (27) aracında silahlı iki kişinin saldırısına uğradı. 14 kurşun isabet eden Oğuzhan K. hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada katil zanlıları Raif Y. ve Gürsel Demiröz gözaltına alındı. Cinayeti itiraf eden sanıklardan Raif Y’nin öldürülen müteahhidin kardeşi olduğu ortaya çıktı.