5,5 MİLYONLUK VURGUNU POLİSİN DİKKATİ ÖNLEDİ

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bayramyeri’ndeki bir bankanın önünde sürekli telefon görüşmesi yapan şahısla iletişime geçti. Ekipler, şahsın şüphelilere göndermek üzere hazırlamış olduğu yaklaşık 5.5 milyon Türk lirasını paranın gönderilmesine engel oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro ekipleri, vatandaşların yoğun olduğu yerler ile bankalarda meydana gelen dolandırıcılık suçunun önlemesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Bayramyeri’nde bulunan banka önünde şahsın sürekli telefonla görüştüğünün fark eden ekipler, şahsın dolandırılabileceğinden şüphelendi.

5.5 MİLYON LİRA GÖNDERMESİNE ENGEL OLUNDU

Şahısla iletişime geçen ekipler, kendisini polis olarak tanıtan biriyle bir kaç gündür sürekli konuştuğunu, kendisine operasyon gereği para yatırması gerektiğinin söylendiğini öğrendi. Dolandırılmak üzere olan şahsa gerekli bilgilendirme yapan ekipleri, şahsın şüphelilere göndermek üzere hazırlamış olduğu yaklaşık 5.5 milyon Türk lirasının gönderilmesine engel oldu.

İTİBAR ETMEYİN!

Konuya ilişkin Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Vatandaşlarımızı telefonla arayıp kendilerini asker, polis savcı olarak tanıtarak para yada altın isteyen şahıslara itibar etmemesi büyük önem arz etmektedir. Güvenli çevre, huzurlu toplum için aralıksız olarak çalışmalarımıza devam edilecek” denildi.