17 İLDE KISKAÇ OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik olarak aralarında Denizli’nin de bulunduğu 17 ilde ‘Kıskaç-18’ operasyonları gerçekleştirildiğini duyurdu. Yerlikaya, 4 gün süren operasyonlarda 90 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ile KOM Şube Müdürlükleri tarafından FETÖ’ye yönelik olarak 17 ilde ‘Kıskaç-18’ operasyonları yapıldı. 4 gün süren operasyonlar; Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da gerçekleştirildi.

90 KİŞİ YAKALANDI

Operasyon kapsamında 90 şüpheli yakalanırken; çok miktarda döviz ve Türk lirası ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin; örgütün sözde ‘Emniyet Mahrem Yapılanması, Adliye Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları, ifade ve teşhislerde adı geçen, örgütün ‘Gaybubet Evi’ olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

“FETÖ’CÜLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Yerlikaya; “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” diye konuştu.