OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILACAK

Sokakta başlayıp markete sıçrayan kavgada, pompalı tüfekten çıkan kurşunların hedefi olarak hayatını kaybeden market çalışanı Merve Acar cinayetinde sürpriz karar. Savcının mütalaasını açıkladığı celsede mahkeme heyeti keşif kararı aldı. 7 sanık olay günü yaşananları ilk kez yerinde anlatacak.

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kayıhan mahallesinde, çalıştığı markette katledilen 28 yaşındaki market çalışanı Merve Acar’ın öldürüldüğü olaya ilişkin yargılamada sürpriz bir karar çıktı. Çeyiz parası biriktirmek için çalışan genç kadın, iki grubun silahlı bıçaklı kavgası sırasında pompalı tüfekten çıkan kurşunların hedefi olarak hayatını kaybetmişti.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Olay geçtiğimiz yıl Ağustos ayında meydana geldi. Aralarında kız meselesi yüzünden husumet bulunan amca çocukları Yusuf S. (26) ile Hasan S. (25) bölgedeki bir parkta buluştu. Yusuf S. olay yerine 6 arkadaşı ile birlikte geldi. İddiaya göre Hasan S. yanında getirdiği bıçakla kuzenini yaraladı. Yusuf S. ise tüfekle kuzenini kovalamaya başladı. Gruptan kaçan Hasan S., öldürülen Merve Acar’ın eniştesi Mehmet Çakar’a ait markete sığındı. Bu sırada markette bulunan Acar ne olduğunu anlamaya çalışırken Hasan S. ona doğru kaçtı. Saldırgan Yusuf S. market içinde tüfeği ateşleyerek genç kadının ağır yaralanmasına neden oldu. Saldırganlar olay yerinden kaçarken Merve Acar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili Yusuf S., kız arkadaşı Buse Simay K. ile olaya karışan Emircan U. (20), Mahammet S. (20), Furkan A. (19), İsmail B. (21) ve Tolga G. (21) gözaltına alındı.

OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILACAK

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaya ilişkin hazırladığı iddianamede Merve Acar’ı öldüren ve amca çocuğu Hasan S.’yi yaralayan Yusuf S. hakkında ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezası talep edildi. Olayın diğer failleri hakkında ise aynı suçlardan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezaları istendi.

KEŞİF TALEBİ REDDEDİLDİ

Yargılamanın yapıldığı Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk iki celsede Acar ailesinin avukatı Melike İlkgül Yurttürk’ün keşif talebi reddedildi. Cinayetin bugün görülen üçüncü celsesinde flaş bir gelişme yaşandı. Savcının mütalaasını açıkladığı yargılamada, sanık avukatları mütalaaya karşı savunma hazırlığı yapmak için mahkemeden süre talep etti. Sanık avukatları tutukluluk halleri devam eden 7 sanık için tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

YURTTÜRK BİR KEZ DAHA KEŞİF TALEP ETTİ

Daha önceki keşif talepleri reddedilen müşteki avukatı Melike İlkgül Yurttürk mahkeme heyetinden bir kez daha keşif talebinde bulundu.  Karar aşamasına gelinen dosyada keşif talebi bu kez kabul edildi. Mahkeme heyeti; yüksek güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilecek keşifte tüm sanıkların olay yerinde hazır edildiği durumda, olay anında sanıkların konumlarını değerlendirecek. Kısmen marketteki güvenlik kameraları tarafından da kayıt altına alınan olayın tüm detayları bu keşif sırasında ortaya çıkacak. Mahkeme heyeti keşfin ardından değerlendirmede bulunacak. Yargılama keşiften sonra 24 Eylül 2024 gününe ertelendi.