BAŞLARINA TAŞ YAĞDI

Aşağıdağdere’de dağ yamaçlarından yuvarlanan kayalar evlerin üzerine düştü. Vatandaşların kayaların bölgedeki taş ocakları nedeniyle yuvarlandığını savundu, ocağın kapatılmasını istedi.

Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Aşağıdağdere mahallesinde, dağ yamaçlarından yuvarlanan dev kayalar evlere hasar verdi.

Olay bu sabah meydana geldi. Yamaçlardan yuvarlanan dev kayalar Yüksel Dalkılıç’a ait evin üzerine düştü. Evde büyük hasar meydana geldi. Olay sırasında evde kimsenin bulunmaması faciayı engelledi.

BAŞLARINA TAŞ YAĞDI

Bölge sakinleri sık sık yaşanan bu durumun kaynağı olarak bölgede faaliyet gösteren taş ocağını işaret etti. Uzun zamandır taş ocağının kapatılması için mücadele veren Aşadağdere Muhtarı Murat Efe; “Taş ocağının faaliyetleri durdurulmayı. Sürekli aynı durumu yaşıyoruz. Birilerinin ölmesi mi bekleniyor?” diye konuştu.

BAŞLARINA TAŞ YAĞDI

Evine taş düşen Dalkılıç ise “Kaya çatıdan girmiş ve çapa motorunu paramparça etti. Evin taş duvarlarını da yıktı. Endişeyle yaşıyoruz. Bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.