OLAĞANÜSTÜ ÇABA İLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Karşıyaka Mahallesindeki ormanlık alanda başlayan yangın Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir İtfaiyesinin ortak çalışmaları ile söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

 

Dün Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde, yerleşim yerlerine çok yakın mesafede bulunan ormanlık alanda başlayan yangın ekiplerin gece yarısına kadar süren müdahalesi ile söndürüldü.

Bölgede fabrikalar, turistik bir otel ve konut alanlarının bulunması endişeleri artırmıştı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir İtfaiyesinin birlikte müdahale ettiği alevler çıkışından 5 saat sonra tamamen söndürüldü.

100. Yıl Atatürk Ormanı olarak anılan alandaki yangına Orman Bölge Müdürlüğü 120 personel, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 2 treyler, 2 dozer, 2 greyder, 2 helikopter, 4 uçak ve 2 hizmet aracı ile müdahale etmişti.

OLAĞANÜSTÜ ÇABA İLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Denizli Büyükşehir İtfaiyesi ise 50 personel, 5 tanker, 13 arazöz ve 6 hizmet aracı ile yangına müdahalede bulundu.

Rüzgarın başlaması müdahalede zaman zaman zor anlar yaşanmasına neden olsa da özellikle yer ekiplerinin ulaşmakta sıkıntı yaşadıkları bölgelerde devreye giren uçak ve helikopterler yangının daha fazla büyümeden kontrol altına alınmasını sağladı. Gece saatlerinde alevlerin tamamen söndürüldüğü bölgede sabaha kadar soğutma çalışmaları yapıldı.

Bölgede bulunan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri aynı bölgede alevlerin yeniden yükselme ihtimaline karşılık soğutma çalışmaları sona erdikten sonra da yanan ormanlık alanı gözetim altında tutmaya devam edecek.

OLAĞANÜSTÜ ÇABA İLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Diğer yandan hasar tespit çalışmaları da başladı. Bölgede ne kadar ormanlık alanın zarar gördüğü yer ekiplerinin detaylı incelemesi ile belirlenecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da yangının başlaması ile birlikte bölgedeki ekiplere destek oldu. İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı ile birlikte ekiplerin koordinesine destek veren Çavuşoğlu, yangının yerleşim bölgelerine sıçraması olasılığına karşı ek tedbirlerin alınmasını sağladı.

OLAĞANÜSTÜ ÇABA İLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Türkiye’nin en iyi eğitimli ve donanımlı teşkilatlarından birine sahip olan Denizli Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri mobil komuta aracından yönetilen operasyon ile yangına müdahalede bulundu.

OLAĞANÜSTÜ ÇABA İLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ